Tarih: 15.03.2015 03:24
Ordu Civil Deresinde Balıklar Can Çekişiyor
Ordu Civil Deresinde Balıklar Can Çekişiyor
03.07.2014/KARADENİZ BAYRAK/AHMET BAYRAK
Daha önce birkaç defa balık ölümünün yaşandığı Civil Irmağında yüzlerce balık can çekişiyor.
Orduda Oksijensiz Kalan Balıkları Kurtarmak İçin Seferber Oldular
Ordu'da, ırmakta balıkların su yüzüne çıkarak oksijen almaya çalıştığını gören vatandaşlar gazi köprüsü civarına akın ettiler.
Kimi vatandaşlar kıyılara vuran balıkları toplamaya çalışırken, bazı amatör balıkçılar ırmağa attıkları ağlarına aldıkları balıkları kova yardımıyla denize taşıyarak balıkları yaşatmak için yoğun çaba harcadılar.
Civil ırmağında kefallerin öldüğünü gören yüzlerce vatandaş, onları yaşatmak için adeta seferber oldu.
Altınordu ilçesinde, kentin ortasından geçen Civil Irmağı'nda yaz mevsimi ve derede meydana gelen kirlilikten dolayı balıklar oksijensiz kaldı ve su yüzüne çıkarak yüzmeye başladı.
Balıkların telef olmaya başladığını gören amatör balıkçılar ise yanlarında getirdikleri ağları ırmağa attı. Daha sonra ağ yardımıyla çektikleri balıkları kovaya koyan bu kişiler adeta zamanla yarışarak tuttukları kefalleri yaşatmak için yoğun çaba harcayarak, balıkları denize bırakarak yaşamasını sağladılar.
Olayı öğrenen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş olay yerine gelerek incelemelerde bulundu: Görülen tablo bir müdahaleyi gerektiriyor, konuyla ilgili ne yapmamız gerektiği konusunda bizde olay yerine gelerek bakmış olduk. Irmağın açılması için yazılı izin istedik DSİ den uygun görüşü aldıktan sonra hemen suyun önünü denizle buluşacak şekilde açmamız gerekiyor ki Sirkülâsyon sağlansın ve problem ortadan kalksınki ,bizim ihtiyacımız olan gıda kaynağı canlılarımız yaşasın.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —