Tarih: 15.03.2015 03:27
Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ulubey ilçesini ziyaret etti.
Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ulubey ilçesini ziyaret etti.
ORDU/KARADENİZBAYRAL/ULUBEY
İlk olarak Ulubey Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kenan ÇİFTÇİyi Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN, Ulubey İlçe Emniyet Amiri Muhammer Taşkın, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astbçvş Murat BARAN, Belediye Başkanı Akif ATLI, ve ilçe protokol mensupları karşıladı.
Ulubey İlçe Kaymakamlığına atanan ve görevine başlamak için Kaymakamlık binasına gelen Kaymakam Emrullah TEMİZKANın yaklaşık iki ay önce görevde başladığı gün sadece İlçe Emniyet Amiri Muammer Taşkın ve bazı daire Müdürü katılmıştı.Ne Ulubey Belediye Başkanı,nede AK Parti İlçe başkanı Kaymakamı katılmaya katılmamıştı.
Vali Çiftçi Kaymakamlık makamında, İlçe Kaymakamı Emrullah TEMİZKANdan ilçenin genel durumu ve KÖYDES çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Eğitim konusu üzerinde hassasiyetle durduğunu ifade eden Vali ÇİFTÇİ, Benchmarking Projesi kapsamında ilçede oluşturulan çalışma grubunun ayda en bir kez okulları ziyaret etmesini istedi.
Verilen brifingin ardından, ziyarette hazır bulunan ilçedeki kurum müdürleri, meslek kuruluşları temsilcileri ile siyasi parti temsilcilerinden ilçenin sorun ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali ÇİFTÇİ, köylerde yapılan emisyonlu asfalt yolların çabuk bozulduğunun dile getirilmesi üzerine, köylerde beton yol yapımının daha sağlıklı olduğunu ve beton yol yapımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Vali ÇİFTÇİ, köylerin içmesuyu ihtiyaçlarının çözümü için de farklı bir proje geliştirdiğini ve projeyi Orman ve Su İşleri Bakanı ile paylaştığını dile getirerek, Ordunun Merkez, Fatsa ve Ünye havzalarında içmesuyu amaçlı göletler oluşturulması ve bu göletlerde toplanacak suların köylerin içmesuyunu karşılamak amacıyla kullanılması yönünde DSİ Bölge Müdürlüğünce bir araştırma çalışması başlatıldığını söyledi.
Vali Kenan ÇİFTÇİnin Ulubey ilçe ziyaretindeki son durağı Ulubey Ziraat Odası oldu. Vali ÇİFTÇİ, Ulubey Ziraat Odasının çalışmaları ve faaliyetleriyle ilgili Oda Başkanı Hikmet POYRAZdan bilgi aldı.
Ulubeyin, Ordunun fındık üretiminde birinci sırada geldiğini ifade eden Oda Başkanı Hikmet POYRAZ, fındık ocaklarının yaşlandığını ve bu nedenle fındık veriminin düşük olduğunu söyledi. Bölgedeki fındık ocaklarının 80 yıllık bir geçmişi olduğunu ve ocak köklerinde çürümeler meydana geldiğini, bununda fındıktaki verimi düşürdüğünü dile getiren Oda Başkanı POYRAZ, fındıkta verimi artırmak için fındık ocaklarının yenilenmesi yönünde projeler hazırladıklarını ifade etti.
Oda bünyesinde, tarım danışmanı olarak 12 ziraat mühendisi istihdam ettiklerini ifade eden POYRAZ, bu tarım danışmanlarının İyi tarım Uygulamaları Projesi kapsamında sürekli araziye çıkarak, çiftçileri bilgilendirdiklerini ve eğittiklerini söyledi.
Ulubey ilçesinde bir süre sokakta gezen Vali Çiftçi, esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet etti onların dertlerini dinledi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —