Tarih: 23.01.2019 02:03
Yedikleri ottan zehirlenen 7 hayvan telef oldu!
Ordu'da 7 büyükbaş hayvan yedikleri bitki örtüsündeki otlardan zehirlenerek telef oldu.
Yedikleri ottan zehirlenen 7 hayvan telef oldu!
Ahmet BAYRAK/(Ordu)
Ordu'da 7 büyükbaş hayvan yedikleri bitki örtüsündeki otlardan zehirlenerek telef oldu.
Ordu'nun Mesudiye ilçesi Bayırköy Mahallesinde Birol Delice'ye ait 7 büyükbaş hayvan DSİ Baraj Havzasında suların çekilmesinden dolayı yedikleri bitki örtüsündeki otlardan zehirlenerek telef oldu.
Mesudiye ilçesi Bayırköy Mahallesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan Birol Delice adlı vatandaşın tüm uyarılarına karşı yetkililer, DSİ Baraj Havzasının etrafını çitle çevirmeyince 7 hayvanım telef oldu. 'Tel çit istedim ama yapılmadı' Hayvanları telef olan Birol Delice, yetkililerden çit çekilmesini istemesine karşın yapılmadığını belirterek; 'Geçimimi hayvancılıkla sağlamaktayım. Mahallemizin bazı kısımları Topçam Barajının altında kaldı. Barajın sularının çekilmesi sonucu otlamak için çekilen barajda yaylımda olan hayvanlarımdan 7 tanesi yedikleri ottan zehirlenerek telef oldu. Kaymakamlık makamına resmi yazı yazarak aynı olayların yaşanmaması için Topçam Barajının Bayırköy Elmabükü mevkiinin tel çit ile çevrilmesini istedim. Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilen analizlerin gelen sonuçlarında ise, Akciğerde amfizem, atelektazi, bronş epitellerinde hiperplazi, alerjik alveolitis; kalpte Sarcocystis sppinvazyonu; karaciyerde parenkim dejenerasyonu, safra kanalı hiperplazişi, sinuzoidlerde mononnükleer hücre infiltrasyonu görüldüğü ortaya çıktı.' dedi.
'Aynı olayı tekrar yaşamak istemiyoruz'
Bayırköy Mahallesi Muhtarı Erol Gündoğdu ise; '7 tane hayvanın telef olması bizleri de mağdur etmiştir. İlgili kişinin hakkını kamu kurumlarından aramaya çalışıyoruz. Dilekçelerimizi verdik gelecek cevaplara göre hareket edeceğiz. Köy muhtarı olarak barajın DSİ tarafından tel çit örgü olarak kapatılmasını istiyoruz. İkinci bir husus aynı olayı bir kere daha yaşamak istemiyoruz. Hayvancılık köyümüzde devam etmekte ama bu sürede olayların yaşanması halinde insanlarımız korkudan hayvanlarını yaylıma bırakamıyor salamıyor hayvanlarını. Barajı çevresi tamamıyla tel çit ile çevrilmesi gerekiyor.' şeklinde konuştu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —