Son Dakika

KESK Ordu Şubeler Platformu üyelerinden basın açıklaması

KESK Ordu Şubeler Platformu üyeleri, Ocak ayı kamu emekçileri ücret talebi ile ilgili sokağa inerek, “Ne Memur Sen’in satış sözleşmesi, ne TÜİK’in sahte enflasyonu… İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz!” diye haykırdı.

6.01.2023 01:08:00 0
 KESK Ordu Şubeler Platformu üyelerinden basın açıklaması

 KESK Ordu Şubeler Platformu üyelerinden basın açıklaması

KESK Ordu Şubeler Platformu üyeleri, Ocak ayı kamu emekçileri ücret talebi ile ilgili sokağa inerek, “Ne Memur Sen’in satış sözleşmesi, ne TÜİK’in sahte enflasyonu… İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz!” diye haykırdı.

Satış Sözleşmesi sonucu Ocak ayında memur ve emeklilerine yapılacak yüzde 8’lik zam ve TÜİK’in belirlediği enflasyon oranına göre verilecek enflasyon farkını kabul etmediklerini söyleyen sendika üyeleri “sefalete teslim olmayacağız!” vurgusu yaptı.

Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda bir araya gelen KESK Ordu Şubeler Platformu üyeleri, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamına karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Dönem Sözcüsü Ali Yıldız Bayazıt, sefalete teslim olmayacaklarını söyledi.

“Açlığa mahkum ettiler”

‘AKP iktidara geldiğinde asgari ücretin altında emekli maaşı yokken, emeklilerin neredeyse tamamı asgari ücretin altında maaş ve ücretlere mahkum edilmiş durumda’ diyen Bayazıt, “Yine 2002 yılında ortalama kamu emekçisi maaşları asgari ücretin 3 katı seviyesindeyken; her geçen gün asgari ücret düzeyine yaklaşıyor. Anlaşılacağı üzere asgari ücret ortalama ücret haline geldiği bu dönemde emekçileri enflasyona ezdirmedik söylemi siyasi iktidarın dilinden düşmüyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen ucube sistemle birlikte yasama, yürütme ve yargı dışında, başta Merkez Bankası ve TÜİK olmak üzere tüm kamu kurumları Cumhurbaşkanı’nın talimatları ile çalışıyor. 20 yıllık AKP iktidarında yasaklanmayan bir tane bile grevin olmadığı bu dönemde; yıllardır dillerinden düşürmedikleri hedef 2023 söylemi ile ülke ekonomisi batağa sürüklenirken, yandaş sendika Memur Sen’le birlikte imzalanan satış sözleşmeleriyle kamu emekçilerini açlığa mahkum ettiler.” şeklinde konuştu.

“Direneceğiz”

Ne TÜİK’in enflasyonu ne de Memur Sen’in satış sözleşmesine teslim olmayacaklarını aktaran Bayazıt, sözlerini şöyle tamamladı; “Toplu sözleşme süreçlerinde kamu emekçilerini satan, sonra kapı kapı ek zam dilenen Memur Sen yöneticilerini buradan bir kez daha protesto ediyor; dilenenler değil, direnenlerin kazanacağı bilinci ve inancı ile mücadeleye devam edeceğimizi kararlılıkla bir kez daha ifade ediyoruz.”

 

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

DİĞER HABERLER


Yunus Güzel Vefat Etti

3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı

Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı

Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi

Osman Şahin Vefat Etti

Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti

Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı

Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu

Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti

ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI

Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı

ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU

Sanal Kumar Yüzünden Yapmış

Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti

İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması

Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi

Hacer Gök Uğur Profesör Oldu

Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti

Ordu’da Orman Yangını

KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu

Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı

Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti

Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım

Trafik polisi yaşamını yitirdi

İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki

Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec

Kar fırtına demeden 2 gün yürüyen ekip arızayı onardı

Yükleniyor

loading

Yunus Güzel Vefat Etti

3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı

Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı

Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi

Osman Şahin Vefat Etti

Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti

Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı

  • Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 8.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı