Korgan’da maden sondajına karşı yürüyüş düzenlendi
Ordu'nun Korgan ilçesinde başlatılan Aybastı Perşembe Yaylası'nı da tehdit eden maden projeye karşı yöre halkı yürüyüş gerçekleştirerek tepki gösterdi.
Korgan’da maden sondajına karşı yürüyüş düzenlendi
Karadeniz Bayrak/KORGAN(Ordu),(OBA)
Ordu'nun Korgan ilçesinde başlatılan Aybastı Perşembe Yaylası'nı da tehdit eden maden projeye karşı yöre halkı yürüyüş gerçekleştirerek tepki gösterdi.
Ordu'nun Korgan ilçesinde yapılmak istenen yeni maden sondajına karşı düzenlenen yürüyüş jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Kısa bir sürenin ardından jandarmanın yolu açması üzerine sondaj alanına yürüyüş tekrar başladı. Şirket yetkilileri var demesine rağmen izin belgesini gösteremeyince Platform, belge olmadığına yönelik tutanak tutulmasını istemesi üzerine Jandarma şirketin izin belgelerinin olmadığına yönelik tutanak tuttu.

Aybastı Perşembe Yaylası’nı da olumsuz etkileyecek olan Korgan yaylalarında yapılmak istenen maden sondajının durdurulmasından sonra Korgan Tatarcık Mahallesi’nde MTA tarafından yeni maden sondajı başlatıldı. Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu ve yöre halkı tepki gösterdi.

Platform sözcüsü Bedir Silme şunları söyledi:
"Tatarcık halkı; Yeşilyurt, Soğukpınar, Durali, Akçakese, Yenipınar, Karakoyunlu ve birçok mahalle buraya geldi. Bugün burada, yıllardır alın terimizle ve emeğimizle büyüttüğümüz ormanlarımızı korumak ve kollamak için toplandık. Ekerken ve biçerken olmayanlar, şimdi sofraya oturup Tatarcık, Yeşilyurt ve Soğukpınar halkının alın teriyle yetiştirdiği ürünlerden faydalanmak istiyorlar. Biz de onlara ‘dur’ demek için buradayız. Ordu Çevre Derneği, Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu, Aybastı-Korgan-Kabataş Platformu üyeleri ve Fatsa Koruma Derneği üyeleri olarak bu mücadelede bir aradayız."

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül,"Devlet, Enerji Bakanlığı aracılığıyla her yıl ülkenin dört bir yanındaki madenlere ilişkin ihaleler açıyor. Şirketler bu ihalelere katılarak topraklarımızı adeta satın alıyorlar. Bunun adı, bu toprakları satmak ve satın almaktır. Uluslararası şirketler, yerel şirketlerle anlaşmalar yaparak bu toprakları elimizden alıyor. Bizi sömürülecek bir ülke olarak görüyorlar. Üstelik yasal süreçlere dahi uyulmuyor. Perşembe Yaylası’nda buna şahit olduk. İhaleyi alan şirket, sondaj çalışması yapmaya geldiğinde ruhsatında hangi kurumlardan izin aldığı belirtilir. Ancak ellerinde hiçbir izin bulunmuyordu. Bunlar yetmezmiş gibi, ÇED izni olmadan sondaj yapılamayacağına dair mahkeme kararı da var. Fakat bu karara da uyulmadı. Doğayı korumak ve kollamak yurttaşın görevidir. Biz, Anayasa’nın bize verdiği bu görevi yerine getirmek için buradayız."





-
BIST 100
15885,70%-1,48
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,37% 0,13
-
GRAM ALTIN
6370,19% -0,83
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
DİĞER HABERLER
İş Kazası Geçiren Tekniker Hayatını Kaybetti
Aç Kalan Kurtlar Köpeği Parçaladı
Aydınlı Cengiz Vural Hocadan Ordu’ya ve Öğrencilerine Selam Var
Katar’da eğitim helikopteri düştü: 3’ü Türk, 7 şehit
Dr. Adnan Sert son yolculuğuna uğurlandı
Bu Parayla Kimi Ağırladınız?
Ordu’da Kıyıya Vuran Mühimmat Yüklü İnsansız Deniz Aracı Patlatıldı
Fadime Bayrak Vefat Etti
Hüseyin KARAKOÇ vefat etti
Harun Bayrak Son Yolculuğuna Uğurlandı
Ordu Valisi Muammer EROL’un Ramazan Bayramı Mesajı
Mor-beyazlı formayı zirveye taşıyan isimler iftarda buluştu
Karşıyaka Ortaokulu’na Şehit Bilgin Çelenk’in İsmi Verildi
Yunus Güzel Vefat Etti
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti
ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI
Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı
ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU
Sanal Kumar Yüzünden Yapmış
Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti
İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması
Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi
Yükleniyor
İş Kazası Geçiren Tekniker Hayatını Kaybetti
Aç Kalan Kurtlar Köpeği Parçaladı
Aydınlı Cengiz Vural Hocadan Ordu’ya ve Öğrencilerine Selam Var
Katar’da eğitim helikopteri düştü: 3’ü Türk, 7 şehit
Dr. Adnan Sert son yolculuğuna uğurlandı
Bu Parayla Kimi Ağırladınız?
Ordu’da Kıyıya Vuran Mühimmat Yüklü İnsansız Deniz Aracı Patlatıldı
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





