Tarih: 31.12.2022 01:04

“ADAY ADAYLIĞI ÖDEMELERİ İLLERE YAPILMALI”

Facebook Twitter Linked-in

“ADAY ADAYLIĞI ÖDEMELERİ İLLERE YAPILMALI”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu merkez ilçe eski başkanı Av. Şeref Albayrak, milletvekili aday adaylarının ödemelerini genel merkez yerine illere yapmasının daha doğru olacağını söyledi.

Milletvekilliği aday adaylığı ödemelerinin genel merkeze yapıldığında taşraya para gönderilmesinde sıkıntı olabildiğine değinen Albayrak, o yüzden bu durumun gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

“Önemli olan partimizin menfaatleri”

Tüm adaylara başarılar dileyen Av. Şeref Albayrak; “Tüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi aday olmaya yetkilidir ve hakkı olduğunu düşünüyorum. Partimizde yıllardır emeği geçen, öne geçmiş, para ve zaman harcamış insanların aday olması kadar doğal bir şey yok. Önemli olan burada partimizin ve ülke menfaatimizin çıkarı neyse onun meydana gelmesidir. Milletvekilliğine aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” dedi.

“Seçim masrafları karşılanmış olur”

Milletvekilliği aday adaylığı ödemelerinin bağlı bulunan ile yapılmasının örgütün de elini güçlendireceğini ve daha rahat hareket edebileceklerini aktaran Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Benim yıllardan beri öne sürdüğüm görüş; Milletvekili aday adayları yapmış oldukları ödemeleri bağlı bulunduğu illere yapmalarıdır. Genel merkez seçim zamanı her taraftan para istendiği için özellikle taşra teşkilatlarında para gönderilmesi sıkıntı olmaktadır. Bu milletvekili aday adaylarımızın ödemiş olduğu paralar bağlı bulunduğu illere yapılırsa hem o il örgütü rahatlar, hem seçim çalışmaları ve seçim masrafları da böylelikle karşılanmış olur. Ayrıca adaylarımız ve örgüt için rahat olur. Bana göre genel merkez bu düşüncesini gözden geçirip bütün milletvekili aday adaylarının ödenti adaylık başvurusu parasını bağlı bulunduğu illere yapılmasına karar vermelidir.”

Ordu Hayat/Yılmaz Ülgü 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —