BAŞKAN YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
BAŞKAN YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
YILMAZ'DAN SERT TEPKI
KARADENİZ BAYRAK/ORDU
Bütün Orduya sesleniyorum hatta bütün Türkiyeye sesleniyorum. Hiç bir vasfı olmayan, ilkokul mezunu bir işçi , daha önceki yönetim zamanında tam tamıma 6 bin 659, 6 bin 700 m Burada çalışan bir makine mühendisine ben 1.800 TL maaş veriyorum. Avukat arkadaşlarımıza 2 bin lira maaş veriyorum. Mimara, inşaat mühendisine ORBEL şirketi üzerinden 1.800-1.700-1.500-2.000 lira, mesleki durumuna göre maaş veriyoruz. maaş alıyorsa buna müdahale etmek hukuken, ahlaken, siyaseten doğru mu, değil mi?
Geçmiş dönemde sendikaların kurmuş olduğu otonomi ve hâkimiyet sistemini Ordulular lehine kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
BAŞKAN YILMAZ; BU MAAŞLARI SİZ VERDİNİZ
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Belediye Meclis toplantısı öncesinde yaptığı açıklama ile, bugün bir siyasi parti tarafından düzenlenen basın toplantısında, kendisine yönelik yapılan eleştirilere sert cevap verdi.
Önümüzdeki süreçte siyasi hareketliliğin artacağını tahmin ediyorum. Siyasi beklentiler için bugünden kendini göstermeye çalışanlar var diyerek sözlerine başlayan Başkan Enver Yılmaz, kendisini eleştiren CHP Ordu il Başkanı Osman Güngör ve Ordu eski Belediye Başkanı Seyit Torunun açıklamalarına karşılık, Bizler bugüne kadar şeffaflığı hep ön planla tuttuk. Bunlarla uğraşacak zamanımız yok. Sendikalar aracılığı ile yönetilen bir Belediye seçim öncesi vasıfsız bir işçiye 6-7 bin lira maaş verirken, bugün bizlerin Orduyu ve Orduluları düşünerek, çalışma alanlarımızda tasarrufa yönelmemizi eleştiremezler. Bu çok inandırıcı olmaz. Ordu Büyükşehir Belediyesi bir hizmet belediyesidir. BİZİM İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ORDU
cümleleri ile sert şekilde cevap verdi.
BAŞKAN YILMAZDAN BELGELİ CEVAP
CHPdeki basın toplantısının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, toplantı öncesi Seyit Torunun Rakamlar yanlış sözlerine belgeli cevap verdi. Yılmaz ayrıca diğer iddialara da açıklık getirdi.
VASIFSIZ İŞÇİYE SENDİKA AĞIRLIĞI İLE 7 BİN TL VERİLMİŞ!
Başkan Yılmazın 4 bin 600 TLlik maaş bordrosunu göstermesi beklenirken gösterilen belge ile Meclis üyeleri şaşkınlığa uğradı. Yılmaz, 4 bin 600 TL aksine yaklaşık 7 bin TL alan işçi maaş bordrosunu gösterdi. Başkan Enver Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: Geçtim mezuniyeti ilkokul olan 4 bin 600 TL maaş alan işçi olduğunu söylemiştim. Bilgiyi düzeltiyorum. Bilgi yanlış! 6 bin 659 TL net maaş alan Belediye işçisi var. İlgili arkadaşlarımıza istedikleri bilgileri verebiliriz. 6 bin 800 lira, 6 bin 300 lira, 5 bin 500 lira, 5 bin 300 lira, 5 bin 400 lira, 5 bin 800 lira.. Kim bunlar? Belediye de çalışan işçilere verilen maaş. Biz geldiğimizde ilçeleriyle birlikte 1.815 personeli vardı, bu sayıyı 1.400e düşürdük. Tam 400 personeli havuza gönderdik. Burada çalışma adaleti ve çalışanların hak ve hukuklarını koruma konusunda gerekli hassasiyeti koruyacağımızı söylemiştik. Bütün Orduya sesleniyorum hatta bütün Türkiyeye sesleniyorum. Hiç bir vasfı olmayan, şoförlük yapan, kamyon kullanan bir işçi ilkokul mezunu, daha önceki yönetim zamanında tam tamıma 6 bin 659, 6 bin 700 maaş alıyorsa buna müdahale etmek hukuken, ahlaken, siyaseten doğru mu, değil mi? Bizimle çalışmanın bir şartı var. Burada çalışan bir makine mühendisine ben 1.800 TL maaş veriyorum. Avukat arkadaşlarımıza 2 bin lira maaş veriyorum. Mimara, inşaat mühendisine ORBEL şirketi üzerinden 1.800-1.700-1.500-2.000 lira, mesleki durumuna göre maaş veriyoruz. Allah aşkına 7 bin lira maaş alan, mesleği, mezuniyeti belli olmayan birisinin çalışmasıyla vasıflı insanların, memlekete faydalı insanların çalışmasının adaletini sağlamak görevi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak biz, Meclis olarak sizlersiniz. Bu süreç içerisinde hiç taviz vermeyeceğiz. Geçmiş dönemde sendikaların kurmuş olduğu otonomi ve hakimiyet sistemini Ordulular lehine kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Başkan Enver Yılmaz, geçmiş dönemlerde kurulan ORBEL şirketinin güncellendiğini, artık tüm hizmetleri ORBEL vasıtasıyla yapacaklarını, bu şirketin hizmet kalitesini arttıracaklarını belirtti. Otoparkları ve Teleferiki bu şirketin işleteceğini hatırlatan Yılmaz, istihdam sayısının da gelişen duruma göre artabileceğini söyledi.
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
50,89% -0,06
-
GRAM ALTIN
7286,27% -0,67
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
DİĞER HABERLER
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti
ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI
Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı
ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU
Sanal Kumar Yüzünden Yapmış
Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti
İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması
Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi
Hacer Gök Uğur Profesör Oldu
Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti
Ordu’da Orman Yangını
KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ
Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu
Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı
Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti
Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım
Trafik polisi yaşamını yitirdi
İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki
Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec
Kar fırtına demeden 2 gün yürüyen ekip arızayı onardı
Kabataş Alankent’te Üç Acı Bir Arada
Yükleniyor
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





