Berke Baş Ordu’yu Gururlandırdı

Ordulu yönetmen Berke Baş, "Dargeçit" adlı belgeseliyle Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen 57. Türkiye Sineması Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

Güncel 18.03.2025 07:07:00 0
Berke Baş Ordu’yu Gururlandırdı

Berke Baş Ordu’yu Gururlandırdı

"Dargeçit" Belgeseliyle SİYAD’dan En İyi Belgesel Ödülü

Ordulu yönetmen Berke Baş, "Dargeçit" adlı belgeseliyle Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen 57. Türkiye Sineması Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

SİYAD Ödülleri, İstanbul Modern’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törenin sunuculuğunu Cem Davran üstlenirken, sinema dünyasının önemli isimleri geceye katıldı. Berke Baş da gecede Ordu’ya bir ödül gururu daha yaşattı.

“Bu Emeğin Görülmüş Olması Çok Sevindirici”

Ödül konuşmasında duygusal anlar yaşayan Baş, “Dargeçit ailelerine, avukatlarımıza, Cumartesi Anneleri’ne, İnsan Hakları Derneği’ne ve Hafıza Merkezi’ne teşekkür ederim. Bu filme destek veren herkese minnettarım. Bu emeğin görülmüş olması çok sevindirici” dedi.

Başarılı Yönetmenin Ödül Koleksiyonu Genişliyor

Belgesel sinemanın öne çıkan isimlerinden Berke Baş, daha önce de pek çok ödüle layık görüldü.

Bazı ödülleri şöyle:

•        Dargeçit (2024): İstanbul Film Festivali En İyi Belgesel, Documentarist Kurgu ve Görüntü Ödülleri

•        Bağlar (2015): SİYAD En İyi Belgesel, !f İstanbul Jüri Özel Ödülü

•        Transit (2004): Nürnberg Film Festivali En İyi Belgesel

•        Nahide’nin Türküsü (2009) ve Planet Galata (2010) gibi filmleriyle de tanınıyor.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen 57. Türkiye Sineması Ödülleri sahiplerini buldu. Törene, SİYAD Onursal Başkanı Atilla Dorsay, Nuri Bilge Ceylan, Nurgül Yeşilçay, Pelin Esmer, Ahmet Ümit, Dilan Çiçek Deniz ve Ahsen Eroğlu'nun yanı sıra kültür sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

SİYAD Ödülleri Töreni İstanbul Modern‘de düzenlenen geceyle sahiplerini buldu. Cem Davran‘ın sunduğu 57. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri’nde Murat Fıratoğlu’nun yazıp yönettiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” filmi en iyi film, yönetmen ve senaryo ödüllerinin sahibi oldu.

İstanbul Modern'de düzenlenen törende, uzun metraj, belgesel, kısa belgesel, kısa film, "Giovanni Scognamillo Fantastik Film Ödülü" ile "Ahmet Uluçay Umut Ödülü" kategorilerinde ödül verildi.

Bu yıl, geçen aralık ayında vefat eden yönetmen ve senarist Şerif Gören ile Türk sinemasının usta oyuncularından Hale Soygazi, "Onur Ödülü"nün sahibi oldu. 

Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz ve yapımcı Nida Karabol'a ise "Emek Ödülü" takdim edildi.

 

Geçen yıl Venedik'te dünya prömiyeri yaptıktan sonra Altın Koza ve Ankara film festivallerinde ödül kazanan "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi, "En İyi Film", Murat Fıratoğlu ile "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini aldı. "Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Performansı" ödülüne "Mukadderat" filmindeki rolüyle Nur Sürer layık görüldü.

"En İyi Erkek Oyuncu Performansı" ödülüne "Büyük Kuşatma" filmiyle Alp Öyken, "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülüne "Yurt" filmiyle Florent Herry, "En İyi Müzik" ödülüne "On Saniye" filmiyle Ekin Fil, "En İyi Kurgu" ödülüne "Yurt" filmiyle Ayris Alptekin, "En İyi Sanat Yönetimi" ödülüne de yine "Büyük Kuşatma" filmiyle Natali Yeres değer görüldü.

57. Türkiye Sineması Ödülleri'nde bu sene dijital platformlarda gösterime giren "En İyi Yerli Film" Aslı Özge'nin yönetmenliğini üstlendiği "Faruk", "En İyi Uluslararası Film" ise "Sararmış Yapraklar", "En İyi Belgesel" Berke Baş'ın "Dargeçit", "En İyi Kısa Belgesel" Şirin Bahar Demirel'in "Zarafet ve Şiddet Arasında", "En İyi Kısa Film" Cansu Baydar'ın "Neredeyse Kesinlikle Yanlış" filmi seçildi.

"Giovanni Scognamillo Fantastik Film Ödülü", bu sene "Cenaze" filmine, "Ahmet Uluçay Umut Ödülü" ise "Dilan Hakkında Konuşmalıyız" filmiyle Umut Şilan Oğurlu'ya gitti.

 

 

  • BIST 100

    15675,15%1,00
  • DOLAR

    43,33% 0,20
  • EURO

    50,86% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6895,94% 0,86
  • Ç. ALTIN

    10946,16% 0,00

DİĞER HABERLER


KAR KÜREME ARACININ ÇARPTIĞI MESUT KESKİN HAYATINI KAYBETTİ

İki kardeş üç saat arayla hayatını kaybetti

ÇAMBAŞI VE AYBASTI YAYLA YOLLARI ULAŞIMA KAPATILDI

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar değerlendirildi

Ordulu Mina Hemşire Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Emekli Öğretmen Necati Çanakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sağlık çalışanları yoğun kar yağışında sahada görev başında

Ordu Barosu’ndan hayvan barınağı görüntüleriyle ilgili suç duyurusu

Ordu’da Keyfalan Yayla Kış Festivali yapıldı

Ailesi Cenazesine Sahip Çıkmadığı Çocuğa Mesudiyeliler Sahip Çıktı

ORDU’DA KALANDAR GECESİ FESTİVAL HAVASINDA KUTLANDI

RESİM YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İktidar Vekilleri Ordu'da Turistik Gezi Yapıyor

Ulubey’de sahte para operasyonu

Genç Doktor Adayı Hayatını Kaybetti

TRAC Ordu Şubesi Afetlere Hazırlanıyor

10 Ocak Gerçek Bir Basın Bayramına Dönüşmeli

CEMAL YAZICI VEFAT ETTİ

Ordudaki cinayette zanlıyı fotokapan yakaladı

ORDU’DA BIÇAKLI SALDIRI: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI

Merhum İsmet Karayağız Adına Futbol Turnuvası Düzenlendi

İstiklal İlkokulu Mezunları 50 Yıl Sonra Buluştu

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan aracı patpat çekerek kurtardı

Damda kar temizlerken düşüp hayatını kaybetti

Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği’nden Kalandar Gecesi Kutlaması

VATANDAŞLARA “NANKÖR” SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Ordu Valisi Muammer Erol’dan Yeni Yıl Mesajı

Artvin’de çığ faciası

Ordu Büyükşehir Belediyesi tapulu araziye hukuksuz şekilde el koymaya çalışıyor

EĞİTİM ALAN KADINLAR USTA OLDU

Yükleniyor


KAR KÜREME ARACININ ÇARPTIĞI MESUT KESKİN HAYATINI KAYBETTİ

İki kardeş üç saat arayla hayatını kaybetti

ÇAMBAŞI VE AYBASTI YAYLA YOLLARI ULAŞIMA KAPATILDI

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar değerlendirildi

Ordulu Mina Hemşire Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Emekli Öğretmen Necati Çanakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sağlık çalışanları yoğun kar yağışında sahada görev başında

  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı
  • Cumartesi 1.9 ° / -6.4 ° Orta kuvvetli karlı
  • Pazar 3.4 ° / -4.1 ° false