Beykoz,İkinci Mesudiye
Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği Başkanı Halim Okutan, “Günümüzde Beykoz’daki Ordu nüfusunun yüzde 98’ini Mesudiyeliler oluşturmaktadır. Beykoz’daki Mesudiyeli nüfusu 35 bine yaklaşmıştır.” dedi.
İstanbul Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği yönetiminden Halim Okutan,Muhammer Özer,Sefai Uzunyurt,Adnan Aydoğan, Ordu’daki basın mensupları ile bir araya geldi. Öğretmenler Evi’nde düzenlenen toplantıda İstanbul genelinde yaşayan Mesudiyeli nüfusunun da 180 bin civarında olduğunu belirten Okutan, şunları söyledi: “Günümüzde Beykoz’daki Ordu nüfusunun yüzde 98’ini Mesudiyeliler oluşturmaktadır. Beykoz’daki Mesudiyeli nüfusu 35 bine yaklaşmıştır. Nüfus kütüğünü Mesudiye’den aldırdığı için memleketi Mesudiye yerine Beykoz yazan Mesudiyeliler bu rakama dahil değildir. Onlar resmiyette Mesudiyeli yerine Beykozlu gözüktüğü için istatistik rakamlarında Mesudiyeli olarak sayılmamakta. Bu nedenle de Mesudiyeli nüfusu eksik yansıtılmaktadır. Beykozlu kütüğünde gözüken Mesudiyelileri de bu rakama dahil ettiğimizde, Beykoz’daki Mesudiyeli nüfusu 43 bin 500 kişiden oluşmaktadır. Bu rakam birçok ilin İstanbul’daki nüfusundan daha fazladır.” diye konuştu.
Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği Kurucu yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:Başkan Halim Okutan, MuammerÖzer,İzzet Özmen,İbrahim Özdemir,Aydın Habil,Sezai Biçer, Hakan Aydemir,Sezgin Ayduvan,Adnan Aydoğan,Gültekin Aydın, Sefai Uzunyurt.
2016 yılı Ocak ayı itibarıyla Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği kurularak resmiyet kazandı. Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği, Beykoz’daki Mesudiyelilerin ve Beykozluların sorunları başta olmak üzere Beykoz halkının her türlü sorununu kendisine görev kabul etmektedir. Tüm yöre insanlarına ve siyasi partilere eşit yakınlıktadır.” Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği,Kavacık Mahallesi,Özgür Caddesi Remzi Özer İş Merkezi,No:31 kAT:3 Beykoz-İstanbul adresinde hizmet verecek.KARADENİZ BAYRAK- AHMET BAYRAK-ORDU