“Bir Uçtan Öbür Uca” Ordu’da

Fransa’nın başkenti Paris’te sanat yaşamını sürdüren Fatsalı Onay Akbaş’ın “Çizgi Bir Uçtan Öbür Uca” adlı sergisi, Ordu Taşbaşı Sanat Alanı’nda sanatseverlerle buluştu.

26.12.2024 00:34:00 0
“Bir Uçtan Öbür Uca” Ordu’da

“Bir Uçtan Öbür Uca” Ordu’da

Fransa’nın başkenti Paris’te sanat yaşamını sürdüren Fatsalı Onay Akbaş’ın “Çizgi Bir Uçtan Öbür Uca” adlı sergisi, Ordu Taşbaşı Sanat Alanı’nda sanatseverlerle buluştu. Akbaş’ın sanata ve hayata dair özgün bakış açısını yansıtan eserlerini bir araya getiren serginin küratörlüğünü Emre Zeytinoğlu üstleniyor. Sergi, hem teknik hem de kavramsal açıdan sanatçının sanat anlayışını detaylı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Yoğun bir katılımın olduğu açılışta konuşan Akbaş, “Çizgi Bir Uçtan Öbür Uca” sergisinin gezici bir sergi haline dönüştüğünü kaydederek, “Taşbaşı Sanat Alanı özel bir mekan. Geçmişte yurttaşlarımız burayı ibadethane olarak kullanıyorlardı, ruhlarını terbiye ettikleri bir mekandı. Daha sonra burası hapishane olarak kullanıldı, suçluları terbiye etmeye adanmış bir mekandı. Daha sonra sanat mekanı oldu. Sanat, aklın terbiyesidir. Böyle bir mekanın sanata ayrılmış olmasından mutluluk duydum. Doğduğum, ilk adımlarımı attığım bu topraklar adına gurur duydum. Bu sergi vesilesiyle gönül borcumu ödemeye geldim” dedi. Serginin ismini nasıl belirlediğini de anlatan Akbaş, “Bir sanat eserine ulaşmanın teknik yöntemleri var. Önce bir fikir oluşur, sonra desen oluşur ve sanat eserine dönüşür. İkinci tarafı ‘Bir Uçtan Öbür Uca’ derken bir sanatçı kişiliğinin inşası ile ilgili bir çizgiyi içeriyor. Ben Ordu Fatsa’da doğdum, 40 yıldır Paris’te üretiyorum. Bu sergi, melocanlara, solucanlara, salyangozlara gönül borcu” diye konuştu.

Serginin küratörlüğünü üstlenen Emre Zeytinoğlu ise “Onay Akbaş’ın resimlerine baktığımız zaman Ordu, İstanbul, Paris süreçlerinin hepsi birbirini etkiliyor. Bir bütün halinde ortaya çıkıyor. Bu beni çok etkilemişti” diyerek sergi hakkında bilgi verdi.

 Sergisi, 22 Şubat’ta sona erecek.

  • BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

DİĞER HABERLER


Ordu’da iş yeri kurşunlandı

Elektrik Akımına Kapılan Ordulu İki İşçi Yaşamını Yitirdi

Berna Tut Dünya Üçüncüsü Oldu

Fatih Galender Zengin Güven Tazelendi

Emekli Albay Orkun Özeller: “Destek Olanlara Şükran Borçluyum”

Telsiz Radyo Amatörleri Hamsi Şöleninde Buluştu

Melet Havzası’nın Betonlaşmasına Karşı Yürüyüş Düzenlendi

Aniden Bastıran Kar Yağışı, Çobanları ve Sürüye zor anlar yaşattı

Gölköy’de Heyelan: Mahalle Yolu Ulaşıma Kapandı

Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti

İsmail Kara son yolculuğuna uğurlandı

Emekli Albay Orkun Özeller Tahliye Edildi

Tır Şoförü Aracını Tamir Etmeye Çalışırken Yaşamını Yitirdi

Taş Ocağında Devrilen Kamyonun Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Rıza Demirer Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karadeniz Bayrak-KASTAMONU (OBA)

Bilal Yüksel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Taş Ocağında 2 Tutuklama

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askerî nakliye uçağı düştü

Ulubey-Ordu Yolu’nda Korkunç Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ordu’da

DURUGÖL ÇÖP ALANI KUŞ CENNETİ OLSUN

Ordu 2. OSB’nin Altyapı Temeli Atıldı!

Mirza Özbay İçin Gökyüzüne Yüzlerce Balon Bırakıldı

Ünye’de Trafik Kazası: 12 Yaralı

MHP’Lİ ŞANLITÜRK: “REKOLTE BEKLENTİNİN YARISI BİLE YOK”

İYİ Partili Akyürek’ten net çıkış

DURUGÖL YEŞİL ALAN KALSIN NÖBETİ DEVAM EDİYOR

MELET KÖPRÜSÜ ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE AÇILDI

Gazilerimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde

Yükleniyor


Ordu’da iş yeri kurşunlandı

Elektrik Akımına Kapılan Ordulu İki İşçi Yaşamını Yitirdi

Berna Tut Dünya Üçüncüsü Oldu

Fatih Galender Zengin Güven Tazelendi

Emekli Albay Orkun Özeller: “Destek Olanlara Şükran Borçluyum”

Telsiz Radyo Amatörleri Hamsi Şöleninde Buluştu

Melet Havzası’nın Betonlaşmasına Karşı Yürüyüş Düzenlendi

  • Cumartesi 18.3 ° / 6.8 ° false
  • Pazar 18.7 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.6 ° / 7 ° false