ENGELLERİ KALDIRIN
ENGELLERİ KALDIRIN
ENGELLERİ KALDIRIN
Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Tuncay Öztürk tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz
3 Aralık Dünya Engelliler Gününü ne yazık ki engelli vatandaşlarımız ve engeli kamu çalışanlarımız birçok sorunla karşı karşıyadırlar.
Engelli vatandaşlarımızı toplumsal hayatın içinde yer almalarını kolaylaştıracak istihdamda ne yazık ki devlet öncü olamıyor. Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre bugün kamuda engelli kadrolarının hala yüzde 42si boştur.Kamuda toplam engelli memur kontenjanı 55 bin 334 olmasına rağmen kamuda istihdam edilen engelli sayısı 34 bin 88 olarak kalmıştır.
Bize göre bu ayıp herkese yeterdir. Engelli vatandaşlarımız iş beklerken, çalışma hayatında var olmak isterken hala engelli kadrolarının yüzde 42'sinin boş olması kamuya yakışmamaktadır. Engelli KPSSsi gibi bir ölçme sınavı yapılmasına rağmen hala bu kadroların doldurulmamasını anlamak mümkün değildir. Burada bir art niyet yoksa bile ihmal olduğu kesindir. Devlet bu ayıba son vermelidir. Devleti yönetenler engelli istihdamı ve engellilerin topluma katılması, yaşantıların önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelidir. Herşeyde olduğu gibi bu konuda da yasal düzenleme yapmak yetmemekte fiilen uygulamaya geçirmek gerekmektedir.
Kıymetli Basın Mensupları; Kamuda yeterli engelli istihdamı yapmayan idareler ne yazık ki kamuda görev yapan engellilerinde temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak, sorunlarına duyarsız kalmaktadırlar.
Bugün engelli otoparkı birçok kurumda yoktur. Var olanlarda kurum girişine çok uzaktadır. Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ne yazık ki kurumlarda tam anlamıyla karşılanmamaktadır. Devlet çıkardığı mevzuatları ilk önce kendi kurum ve kuruluşlarında uygulayarak özel sektörü örnek olmalıdır. Kamuda görev yapan engelli çalışma arkadaşlarımızın hem rahat görev yapması hem de rahat hizmet alması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur. Yoksa 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 1 gün idari izin vererek onları mutlu etmiş olmazsınız. Kalan 364 günleri için neler yapabilirizin derdinde olursanız onları gerçek anlamda mutlu etmiş olursunuz.
Türk Sağlık Sen olarak tüm bu beklentilerimizin gerçekleşmesi dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz.KARADENİZBAYRAK
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,96% 0,11
-
GRAM ALTIN
7331,14% -0,06
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
DİĞER HABERLER
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti
ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI
Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı
ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU
Sanal Kumar Yüzünden Yapmış
Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti
İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması
Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi
Hacer Gök Uğur Profesör Oldu
Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti
Ordu’da Orman Yangını
KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ
Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu
Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı
Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti
Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım
Trafik polisi yaşamını yitirdi
İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki
Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec
Kar fırtına demeden 2 gün yürüyen ekip arızayı onardı
Kabataş Alankent’te Üç Acı Bir Arada
Yükleniyor
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





