Engelliler Haftası Dolayısıyla Farkındalık Etkinlikleri Yapıldı

Vali Muammer Erol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen el sanatları sergisinin açılış ve farkındalık programına katıldı.

16.05.2024 23:58:00 0
Engelliler Haftası Dolayısıyla Farkındalık Etkinlikleri Yapıldı

Engelliler Haftası Dolayısıyla Farkındalık Etkinlikleri Yapıldı

Vali Muammer Erol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen el sanatları sergisinin açılış ve farkındalık programına katıldı.
Vali Erol, Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programda ilk olarak Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi, Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Özel Miray Bakım Merkezi Müdürlüğü, Özel Karadeniz Bakım Merkezi Müdürlüğü ile Özel Ordu Bakım Merkezi Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Engelsiz Yaşam” sergisinin açılış kurdelesini diğer protokol üyeleri ile birlikte kesti. Ardından el sanatları sergisini gezerek, yapılan ürünleri yakından inceledi.


Vali Muammer Erol, el sanatları sergisi açılışının ardından Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen farkındalık programına geçti.  Programda, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Vali Yardımcısı Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili İkmal Albay Yücel Terkos, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri hazır bulundu.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Atıcılık Milli Takım Sporcusu ve ODÜ Spor Bilimleri Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Çağla Baş ile Ordu Hasta ve Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel birer konuşma yaptı.
Atıcılık Milli Takım Sporcusu Çağla Baş, 15 yıldır Atıcılık sporuyla uğraştığını ve başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "Bunları yapmak için epey uğraştım, çabaladım. Hem kendi memleketime hem ülkeme hem de göğsümde taşıdığım bayrağa her zaman layık olmaya çalıştım. Bugün, burada olmaktan çok mutluyum, gurur duyuyorum.  Engelli demek emeklemeden yürümeye çalışmak demek. Birbirimizin farkında olarak, birbirimiz için çabalayarak, üreterek, engellileri topluma kazandırarak, sporla, sanatla buluşturarak onların sorunlarını daha aza indirebiliriz. Engeller ne kadar aza inerse hem engelliler için hem engelli aileleri için sorunlar o kadar azalmış olur. Bugüne kadar yatığım başarılarda ailem yanımda olmasaydı bunların hiçbirini yapamazdım. O yüzden anne ve babama çok teşekkür ediyorum. Sadece sizden şunu istiyoruz: Sizin de bizim farkında olmanızı, engellerimizi en aza indirmeniz için yardımlarınızı bekliyoruz. Birbirimize destek olursak ancak bu şekilde güçlü bir toplum olabiliriz" şeklinde konuştu. 


Ordu Hasta ve Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel ise yaptığı konuşmada, ”Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür, sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız. Bugün, baktığımızda durum ve konumlarına göre hiçbir engel tanımaksızın pek çok sanat dalında özveri ve gayretle çalışarak eserler vermektedir. Ayrıca, birçok sportif faaliyetlerde bulunarak, bu alanlarda üstün başarılara imza attıklarını onur ve gururla görmekteyiz" dedi.
Program, Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Özel Ordu Bakım Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanmış şiir, koro dinletileri ve tiyatro gösterileri ile devam etti.
Özel Miray Bakım Merkezi ile Özel Karadeniz Bakım Merkezinin dans gösterileri ise ilgiyle izlendi.
Vali Muammer Erol, Engelliler Haftası münasebetiyle, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen farkındalık programında emeği geçen herkesi tebrik ederek, teşekkür etti.

  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

DİĞER HABERLER


Ender Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar Giresun İl Müdürü olarak atandı

FINDIK 350 TL’DEN 240 TL’YE DÜŞTÜ, TMO ALIM SÜRESİNİ UZATMALI

Ünye’de tefecilik operasyonu: Çok sayıda silah, para ve senet ele geçirildi; 1 kişi tutuklandı

Mesudiye’de tır çarptı: 67 yaşındaki Nüsret Kara hayatını kaybetti

41 Yıl Sonra Alay Komutanı’nın Mezarını Ziyaret Etti

FRANSA’DA TÜRK FINDIĞINA YOĞUN İLGİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi imza standını söküp götürdü

Gölköylü 'yüksek gerilim cambazları' dünyanın dört bir yanında

Ameliyat yaptığı sırada kalp krizi geçiren doktor yaşamını yitirdi

Kur'an-ı Kerim Sayfaları Geri Dönüşüm Aracından Döküldü

Polis Memuru Tuncay Ebrinç Kalbine Yenik Düştü

Bisiklet kazası geçiren öğrenci yaşamını yitirdi

Öğrencinin sınıfta kalbi durdu

Belediye aracıyla göreve giden şoför ölü bulundu

TOPÇAM–PINARLI GRUP YOLU BİR YIL DOLMADAN BOZULDU

SAADET PARTİSİ: DURUGÖL EYLEMİNİN AKTİF BİR PARÇASIYIZ

Ordu Barosu’ndan kadına şiddetle mücadele çağrısı

Trabzon'un Tek Tırmanış Bahçesi Tehlikede: Dağcılardan Yol Projesine Sert Tepki!

Şehit Polis Memuru İmdat Berçin mezarı başında anıldı

Mesudiye Kaymakamı Gökhan Hülakü, Beyağaç Köyünü ziyaret etti

Orduda görev yapan Cengiz Vural’a anlamlı Öğretmenler Günü sürprizi

9 yaşındaki Eymen’den davul şov

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Kasım Ayı Toplantısını Fatsa'da Gerçekleştirdi

Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenler salonu terk etti

Ordu’da çevreciler sokağa indi

Vincin tepesine çıkan kişi ikna edilerek indirildi

Polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobil yolcu otobüsüyle çarpıştı.

Fatih Titiz, güven tazeleyerek yeniden Ordu İl Başkanı seçildi

Ordu’da iş yeri kurşunlandı

Elektrik Akımına Kapılan Ordulu İki İşçi Yaşamını Yitirdi

Yükleniyor


Ender Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar Giresun İl Müdürü olarak atandı

FINDIK 350 TL’DEN 240 TL’YE DÜŞTÜ, TMO ALIM SÜRESİNİ UZATMALI

Ünye’de tefecilik operasyonu: Çok sayıda silah, para ve senet ele geçirildi; 1 kişi tutuklandı

Mesudiye’de tır çarptı: 67 yaşındaki Nüsret Kara hayatını kaybetti

41 Yıl Sonra Alay Komutanı’nın Mezarını Ziyaret Etti

FRANSA’DA TÜRK FINDIĞINA YOĞUN İLGİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi imza standını söküp götürdü

  • Cumartesi 4.8 ° / -4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.6 ° / -3.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 4.3 ° / -5.4 ° false