Enver Yılmaz Yüzde 44, Hilmi Güler Yüzde 25

Enver Yılmaz, anketleri hakkında bilgi vererek, “Anketler yapılıyor, Enver Yılmaz Yüzde 44, mevcut Belediye Başkanı Yüzde 21, 22, 25 ama buna rağmen siz aday olamıyorsunuz.” diyerek neden aday olduğuna açıklık getirdi.

Siyaset 28.01.2024 07:02:00 0
Enver Yılmaz Yüzde 44, Hilmi Güler Yüzde 25

Enver Yılmaz Yüzde 44, Hilmi Güler Yüzde 25

İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, katıldığı canlı yayında aday belirleme anketleri hakkında bilgi vererek, “Anketler yapılıyor, Enver Yılmaz Yüzde 44, mevcut Belediye Başkanı Yüzde 21, 22, 25 ama buna rağmen siz aday olamıyorsunuz.” diyerek neden aday olduğuna açıklık getirdi.

Yerel bir televizyonda canlı yayına çıkan Yılmaz şu açıklamalara yaptı: Altınordu'da sanayi esnafımızla 1,5 gün boyunca ziyaret ettik. Sinerji oluştu. Ev sahipliği yapan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sanayi Esnafımızın sıkıntılarının ayyuka çıktığını gördüm. Bizim en son ne yaptıysak aynı şekilde kalmış bir sanayi var.

 ANKETLERDEN ÇIKMAMA RAĞMEN BENİ ADAY YAPMADILAR

 Aday adayları profilinde bazı aday adaylarının aday gösterilmesi halinde aday olmayacağımı, bazılarının ise aday olarak gösterilmesi halinde ise aday olacağımı söylemiştir. Temayül oluyor burada oyun yüzde 80'ini siz alıyorsunuz. 932 kişiye soruluyor bunun 726 kişi Enver Yılmaz diyor. Anketler yapılıyor, Enver Yılmaz Yüzde 44, mevcut Belediye Başkanı Yüzde 21, 22, 25 ama buna rağmen siz aday olamıyorsunuz. Mevcut belediye başkanı aday olursa karşısında aday olacağımı genel merkeze iletmiştim.

Ordu ile böyle bir restleşmenin sonucunu karar vericilerin göreceğine inanıyorum. Ben Belediye Başkanlığından ayrıldığım süreçte Genel Merkezin yaptığı ankette yüzde 65 ile en başarılı belediye başkanıydım. Ama birilerinin ya o ya ben söylemi ile görevden alındım ve sürgüne gönderildim.

 BELEDİYEDEN AYRILDIM İNTİKAM ALDILAR

 Belediyeden ayrıldıktan sonra tam bir intikam hırsı ile üzerimize geldiler. Genel Sekreterimi Akkuş’a sürdüler. 30'a yakın yakın çalışma arkadaşımızı işten attılar. HDP'li belediye muamelesi yaptılar.

 AK PARTİ'NİN ADAY ADAYLARINDAN İY PARTİ İLÇE BAŞKANI ADAYI OLANLAR OLACAK

 Mevcut belediye başkanları içerisinde adaylığı devam etmemesi halinde beraber yol yürümek istediğim adaylar olacak. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında hata yaptığını gördü. Ondan dolayı ilçe belediye adaylarını ince eleyip sık dokuyor. Eğer ben aday olmasaydım, Hilmi Güler elini kolunu sallayarak aday olacaktı. Ordu'ya gelmem ekonomik canlanma da sağladı.

 5 YILDA 179 YÖNETİCİ DEĞİŞTİ

 179 yönetici değişmiş. 4'ü Genel Sekreter. 10 Genel Sekreter değişmiş. 4 Özel Kalem, 61 Daire Başkanı, 100 Şube Müdürü değişmiş. Kritik makamlara ithal adam getirmek olmaz. Ordu'nun müteahhitleri Ordu’dan iş alamaz oldu. Adrese teslim ihaleler ile, Ankara'dan, İstanbul’dan iş yaptılar. Ordu'da bu işleri yapacaklar var, bırak para Ordu'ya girsin. Burada masumluk yok. Millete zulüm var.

 SU BORÇU OLANLARI İCRAYA VERDİLER, AVUKATLARA PARA KAZANDIRDILAR

 Bizim dönemimizde su borcu olan vatandaşlara uyarı gönderiyorduk ya da ödeyemeyenlerin borçlarını muhtarlara sorarak durumuna göre ödenmesini sağlıyorduk. Ama şimdi ödeyemeyenleri dışardan bir hukuk bürosu yardımı ile icraya verilerek borç katlanarak alınmaya çalışılıyor. Yılda 10 bin vatandaşımız icralık oluyor. Yazık değil mi insanımıza. Yıllarca Ordu2ya hizmet verilmesi. Ben dönemimde 750 kilometre Asfalt yol yaptım ama şuanda hiç yapılmadı. Bilbordlarda 2600 kilometre yol yaptık diyorlar. Bana 20 kilometre göstersinler eyvallah diyeceğim. Yalan konuşuyorlar. Yapmadılar. Yapmadıkları için sokağa çıkamıyorlar. Moralleri yok. Beraber görev yaptıkları Milletvekili Cemal Uysal'ın cenazesine gitmediler.

 3K PROJESİ

 3K Projesini bilbordlardan gördüm. Arkadaşlara sordum nedir diye, onlarda Orta refüjlere, ırmak kenarlarına, yol kenarlarına kavşaklara Karpuz, Kavun ve kabak dikecekler dediler. Böyle uçuk kaçık proje olur mu. Belediyenin önüne traktör, iş makinalarını yığmışlar. Benim köyümde arazi yapısı nedeniyle traktör kullanılamıyor. Bu makinalar nerede kullanılacak. Kaz dağıtıyorlar. Bir ailenin kazdan para kazanması içim aylık 400 kaz yetiştirip, kesmesi lazım. Bizim araziler o kadar geniş değil. Herkesin 400 kazı olunca fındık bahçeleri kalmaz. Tavuk, Ördek dağıttık, böyle kopuk bir siyaset olur mu. Önce memleketin yolunu yap, suyunu dağıt. Şaibeleri engelle.

 ŞUAN BELEDİYENİN BORCU 9 MİLYAR LİRA

 Görevi bıraktığımda 180 Milyon Lira borcumuz, kasa da ise 66 Milyon lira paramız vardı. Bunun yanında 121 konutumuz vardı, 84 Milyon lira Belde evlerden gelecek para vardı. Heba edilen Belde Evlerin bu ile maliyeti 600 Milyar liradır. Bunun bu dünyada da hesabını veremezler, diğer dünyada da hesabını veremezler. Bu memlekette Belde Evler marifetiyle her bir Türk vatandaşını Milyon lira üzerinden borçlandırdılar. Durugöl'de sattığımız arsadan da 60 Milyon lira gelecek para vardı. 180 Milyon borç 5 yıl vadeli, 0 faizliydi. Erken ödemenin faydası yoktu.

 BELEDİYENİN BORCU VE KADRO HAKSIZLIĞI

Bugün ise 180 Milyon lira, 4 Milyar lira borç oldu. Belediyenin 8 şirketi var. Bunların borcu da 5 Milyon lira. 9 Milyon toplam borç var. Yapılan hiçbir şey yok. Ey yönetim siz bu kadar parayı nerede harcadınız. Siz bu şirketleri neden kurdunuz. 1 Şirketin aylık gideri 1 Milyon lira. Kaç kişiye yönetim kurulu maaşı veriyorsunuz. Benim 1 danışmanım vardı mevcut yönetimin 17 danışmanı var. Ne iş yapıyorlar, kim bunlar, neyi danışıyorsunuz. Günlük 1,5 Milyon lira Belediye faiz ödüyor. 365 Milyon lira bütçesinde belirlediği faiz var. Eski Belediye Başkanları Kazım Türkmen'den, Fikret Türkyılmaz'dan, Seyit Torundan sonra ben geldim.

Bu abilerimiz, arkadaşlarımız döneminde arsa alınmış, belediyeye dahil edilmiş, benim ile birlikte 217 arsa belediyeye kazandırılmıştı. Şimdi ise 1 arsa kalmamız hepsi satılmış. Arsalar gitti, günlük 1,5 Milyon faiz ödüyorsun, borcun 9 Milyar lira olmuş. 82 kredi çekilmiş. Geçen ay maaşları Özel bir bankadan çekilmiş kredi ile vermişler. Kadroya geçirmek için kura yönteminde şaibe yapıldı, bir kaç gün önce alınmış personel Kadroya geçirilip memur yapılırken, 10 yıldır çalışan kuraya koyulmayarak engellendi. Göreve gelirsem haksızlık yapılanların hakkını iade edeceğim.

 ÇALIŞANA ZAM

 1800 Orbel Çalışanı, 100 Mevsimlik çalışan, 40'a yakında kadrolu işçi var. Bir kadrolu işçi 17 bin lira alıyor. Altınordu Belediyesinde en düşük işçi 32 bin lira alıyor. Yazık değil mi. En düşük maaşı, Memur maaşına endeksler şekilde zammı yaptınız yaptınız, buda Yüzde 90'a geliyor, yapmazsanız ben 2 ay sonra yapacağım.  O işçiler kardeşimdir.

 HAYVAN OTELİ

 Hayvan oteli Mesudiye’de yapmıştık. Vatandaş hayvanını alıyor, inek, koyun her neyse. Kışın bakamam deyip buraya bırakıyor. Ücretini ödüyor, burada bakılıyor. 80 hayvan kayıp, yemişler, çalmışlar satmışlar. Mahkemeleri devam ediyor.

 SEÇİLİRSE İLK YAPACAĞI İŞ

 Brifing alacağız, vatandaşlarımızla kucaklaşacağım. Gemi su alıyor, öncelik sırasına göre çalışma yapacağız. Benim önceliğim kavun karpuz değil, yol ve su. Hasar durumunu görmek lazım. Teşhisi yapıp tedavi yapacağız.

CUMHURBAŞKANI 2019 SEÇİMLERİNDE İDRİS NAİM ŞAHİN'İ SERT BİR DİLLE ELEŞTİRMİŞTİ, SİZİ DE ELEŞTİRİRSE, SİZİN TUTUM VE DAVRANIŞINIZ NE OLUR?

Ben olacağını zannetmiyorum. Ben Cumhurbaşkanımızı seviyorum. Cumhurbaşkanımızla 1989 yılından beri tanışırım. Ayrıldıktan sonra da 4 defa görüştüm kendisiyle. Yüz yüze de olmak kaydıyla. benimle ilgili aleyhte söz söyleyeceğini tahmin etmiyorum. İdris Naim Şahin, Saadet Partisinden çıktı Yüzde 26 oy aldı görmüyor musun niye çıktın diye bana soruyorlar. İyi Partiden aday oldu Yüzde 13'de kaldı diyorlar bana. İdris Naim Bey, ittifakın toplam oyu yüzde 67 idi. Ak Partinin en son seçimde aldığı oy Yüzde 43. İdris bey, en güçlü olduğu dönemde yüzde 26'da kaldı. Şuanda AK Partinin en son aldığı oya bakınca sonuç görülebiliyor. Cumhurbaşkanımızı seviyorum. KAYNAK:ORDU OLAY

 


  • BIST 100

    8838,60%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,06
  • EURO

    36,99% -0,05
  • GRAM ALTIN

    3024,41% 1,09
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19

DİĞER HABERLER


ORDU BARO BAŞKANLIĞINA AVUKAT BİRSEN UÇAR SEÇİLDİ

Margarita Karaca son yolculuğuna uğurlandı

Rus uyruklu Kayıp Margarita Karaca'dan Acı Haber!

Ordu'da kahverengi kokarcaya karşı ilaçlama yüksek kesimlerde başladı

Devrim Kaynar’ın Teo adlı köpeği sahibinin mezarı başında gözyaşı döktü

Binlerce kişi ‘madene hayır’ dedi

AKP’li belediye başkanından kardeşine kıyak

Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu anısına Anıt Çeşme yapıldı

Ordu'da  Koyunların Yünleri Çöpe Atılıyor

Böcek saldırısı 18 dallı ağacı kuruttu

ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN SUAT YETGİN YAŞAMINI YİTİRDİ

İhsan Gürsoy son yolculuğuna uğurlandı

Seher Akdeniz son yolculuğuna uğurlandı

Keskin ve Çubukçuoğlu ailelerinin mutlu günü

14 YAŞINDAKİ BUĞRA GÖKTEPE YAŞAMINI YİTİRDİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele devam ediyor

Baran Said Kır, CHP Ordu Gençlik Kolları Başkanlığı’na Adaylığını Açıkladı

Hüseyin Akdeniz'in Acı Günü

Vefalı tilki evi her gün ziyaret ediyor

HASTANE PERSONELİ BAYAN İŞ YERİNDE BIÇAKLANARAK AĞIR YARALANDI

Yaşanan elektrik arızasına vatandaş isyan etti.

HISİAD’DAN OTSO’YA ZİYARET

BAŞKAN KARLIBEL ULUBEY ZİRAAT ODASI MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Ordu’da ‘Vanilya Pasta Cafe’ adlı işyeri açıldı

TÜGVA Ordu il yöneticisi kaçakçılık operasyonunda gözaltına alındı

Celal Elik son yolculuğuna uğurlandı

19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

16 ilin valisi değişti

Şehit Astsubay Mehmet Fatih Çangır’ın cenazesi Sakarya’ya uğurlandı

Eski Otogar Arazisindeki Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi

Yükleniyor


ORDU BARO BAŞKANLIĞINA AVUKAT BİRSEN UÇAR SEÇİLDİ

Margarita Karaca son yolculuğuna uğurlandı

Rus uyruklu Kayıp Margarita Karaca'dan Acı Haber!

Ordu'da kahverengi kokarcaya karşı ilaçlama yüksek kesimlerde başladı

Devrim Kaynar’ın Teo adlı köpeği sahibinin mezarı başında gözyaşı döktü

Binlerce kişi ‘madene hayır’ dedi

AKP’li belediye başkanından kardeşine kıyak

  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı