Tarih: 24.12.2023 07:08

Ertuğrul Günay Bir Hürriyet Hikâyesi isimli kitabını imzaladı

Facebook Twitter Linked-in

Ertuğrul Günay Bir Hürriyet Hikâyesi isimli kitabını imzaladı

Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)

Önceki Kültür ve Turizm Bakanlarından Ertuğrul Günay, Bir Hürriyet Hikayesi isimli kitabını imzaladı, okurları ve dostlarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Ergin Karlıbel Vakfı’nın davetlisi olarak Ordu’ya gelen olan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atlıhan Otel’de) Bir Hürriyet Hikayesi / Çok-Partili Dönemde Özgürlükçü Bir Siyaset Girişimi (1955-1958) isimli kitabını imzaladı. Günay, aynı zamanda burada okurları ve dostlarıyla bir söyleşi 

Ertuğrul Günay, kitapları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Daha önce 1997 ve 2007 yıllarında yayınlanmış kitaplarım vardı. Ama 2015 sonra aktif siyasetten uzaklaşınca daha fazla yazmaya başladım. Önce kültür yazılarını derlediğim Sevgili Anadolu adlı kitabım vardı. Onunla ilgili burada birkaç yıl önce bir imza günü yapmıştık. Daha sonra ‘Bir Hürriyet Hikayesi’ diye 1950-60 yıları arasındaki muhalefet hareketleriyle ilgili bir yakın tarih çalışması yaptım. Ordu ile ilgili de bölümleri olan çok ilginç bir çalışma oldu. Sonra da bir eski milletvekili arkadaşım ile birlikte 1970’ten 1982’ye kadar yani 12 Eylül’den 1982 Anayasasının kabul edildiği tarihe kadar olan önemli kronolojik bir çalışma yaptık. Böylece beşinci kitabım olmuş oldu.”

Önümüzdeki tarihlerde yeni bir kitap çalışmasına başlayacağı söyleyen Ertuğrul Günay, Ordu’dan asla kopamadığını söyleyerek, “Ordu doğduğum, büyüdüğüm yer. O yüzden ben Ordu’dan bağlarımı asla koparmadım. Burada sokakları görünce tarihi yapılarını görünce, eski okulları görünce, eski dostlarım ve arkadaşları görünce yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Yani insan doğduğu yerden yüreğiyle hiçbir zaman kopamıyor. Nerede yaşarsa yaşasın, hep yüreği doğduğu yer der” ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —