Eski Otogar Arazisindeki Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi

Ordu'da yeşil alan olması için imza toplanan eski otogar arazisi ranta açılmıştı. Otogar arazisinde ki ağaçlar gece yarısı kesildi.

18.09.2024 02:01:00 0
Eski Otogar Arazisindeki Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi

Eski Otogar Arazisindeki Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi

Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)

Ordu'da yeşil alan olması için imza toplanan eski otogar arazisi ranta açılmıştı. Otogar arazisinde ki ağaçlar gece yarısı kesildi.

Ordu'nun Altınordu ilçesi Yenimahallede bulunan eski otogar arazisinde bulunan ağaçlar gece yarısı adeta yangından mal kaçırır gibi kesildi.

Yeni mahallede bulunan ve kamuoyunun yeşil alan olması için talebi olmasına rağmen Ordu Büyükşehir Belediyedi iştirak şirketi ORKENT A.Ş. tarafından yapılaşmaya açılan otogar arazisindeki ağaçlar vinç yardımıyla kesildi. 

Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine ait olan 16 dönümlük eski otogar binasında yapılan kentsel dönüşüme Mimarlar Odası Ordu Şubesi Başkanı Havva Güner Eriş, tepki gösterdi. Kentsel dönüşümde inşaat oranları semt olarak hepsinden fazla üstelik gece yarısı operasyonuyla ağaçlar kesildi, kaldırıldı.  Bu mantık nedir bunu anlamış değiliz. Yazık… Gerçekten çok yazık. Şehrin içerisinde nefes alınabilecek zaten iki üç yer vardı onlarda bir bir imara açılarak betona boğulmaya mahkum ediliyor.” dedi.

KİME SORULDU ORDULU KABUL ETTİ Mİ?

Eriş şu açıklamayı yaptı: “Eski terminaldeki yetişkin ağaçların kesildiğini üzülerek sosyal medyadan öğrendik. Bir candır ağaç, saymakla bitmeyen faydaları olan bir canlı. Sera etkisiyle mücadele eder ağaç, bulunduğu ortamı serinletir, havayı temizler, oksijen üretir, enerji tasarrufu yapar ağaç, su tasarrufu yapar, erezyonu önler, çirkinlikleri örter, insanı iyileştirir. Ağaçların kamusal kimlikleri vardır, kamunundur. O bölgedeki ağaçlar tüm Ordulunun ağaçlarıdır. Kime soruldu kesilirken, kabul etti mi Ordulu o canım ağaçların kesilmesini.

DURUGÖL GİBİ RANTA KURBAN EDİLDİ

Eriş sözlerini şöyle sürdürdü: Mimarlar Odası Ordu şubesi olarak defalarca bu sayfalarda yazdık, ilgili makama seslendik. Eski otogar alanı kamusal bir alandır, bulunduğu bölgenin nefes almasını sağlayacak bir konumdadır. Burası su odaklı çocuk oyun alanları ile daha da çok ağaçlandırılarak Yeni Mahalleye hayat veren Park alanı olarak yapılmalıydı. Ama ne yazık ki ne sesimiz duyuldu, nede önerimiz dinlendi, tıpkı Durugöl alanı gibi burası da oldukça yüksek yoğunlukla ( mevcut bölgedeki yapılaşmanın iki, iki buçuk katı oranında ) imara açılarak ranta kurban edildi. 

 

  • BIST 100

    16123,08%-2,79
  • DOLAR

    43,95% 0,03
  • EURO

    51,36% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7522,10% -0,17
  • Ç. ALTIN

    12213,23% 0,00

DİĞER HABERLER


Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu

Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti

ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI

Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı

ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU

Sanal Kumar Yüzünden Yapmış

Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti

İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması

Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi

Hacer Gök Uğur Profesör Oldu

Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti

Ordu’da Orman Yangını

KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu

Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı

Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti

Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım

Trafik polisi yaşamını yitirdi

İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki

Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec

Kar fırtına demeden 2 gün yürüyen ekip arızayı onardı

Kabataş Alankent’te Üç Acı Bir Arada

Ordu’da korkutan trafik kazası: Demirler otomobilin üzerine saplandı

Ordu’da 19 kişi tutuklandı

Ordu’da market deposunda yangın meydana geldi.

Orhan Altaş son yolculuğuna uğurlandı

Özsoy ailesi Alikahya Hayırseverler Camisi’nde Kur’an-ı Kerim okuttu

2 bakan görevden alındı!

Yükleniyor


Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu

Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti

ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI

Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı

ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU

Sanal Kumar Yüzünden Yapmış

Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti

  • Salı 6.2 ° / -5.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 2.8 ° / -2.2 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Perşembe 7 ° / -2.5 ° Güneşli