Tarih: 15.06.2024 18:59

Hapse dahi atılsak canları uyutmayacağız

Facebook Twitter Linked-in

Hapse dahi atılsak canları uyutmayacağız

Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)

Türk Veteriner Hekimler Birliği 2. Başkanı Taner Canbulut, Hapse dahi atılsak canları uyutmayacağız

Türk Veteriner Hekimler Birliği 2. Başkanı Taner Canbulut, “Sokak köpeklerini uyutma işini biz veteriner hekimlere yaptırmaya çalışıyorlar. Hangi kanunu çıkartırlarsa çıkartsınlar, hiçbir veteriner hekim, hapse dahi atılsa, bu hayvanları uyutmayacak.” dedi.

Sokak köpeklerinin barınaklara toplanıp uyutularak öldürülmesine yönelik tepkiler çığırından çıkıyor. Son olarak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Taner Canbulut, bu uygulamanın asla gerçekleşmeyeceğini ve veteriner hekimlerin de buna asla ortak olmayacağını açıkladı.

Canbulut, yaptığı açıklamada, Osmanlı dönemindeki köpek itlaflarının çözüm olmadığını ve sorunun asıl kaynağına inilmesi gerektiğini vurguladı. Devletin kurumlarının yetersiz kaldığını ve sorunun köpeklerin üzerine yıkıldığını belirten Canbulut, uygar ülkelerin bu sorunu nasıl çözdüğüne dair bilgi verilmemesini eleştirdi.

Yüzlerce yerel yönetim ve yasanın olduğunu hatırlatan Canbulut, sade vatandaşların basit bir yasaya uymadıklarında cezalandırıldığını, ancak yetkililerin kanunları görmezden geldiğini söyledi. Canbulut, "Hayvanlara ve insanlara acımayanlara biz de acımayacağız!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Canbulut, sokak köpeklerinin uyutulma işinin veteriner hekimlere yaptırılmaya çalışıldığını da ifade etti. Türk Veteriner Hekimler Birliği 2. Başkanı olduğunu hatırlatan Canbulut, "Hiçbir veteriner hekim, hapse dahi atılsa bile bu hayvanları uyutmayacak" dedi.

Canbulut, ötenazi kavramının bu durumda geçerli olmadığını ve köpeklerin yaşamına son verme isteğinin söz konusu olmadığını vurguladı. Ötenazi kararının kimler tarafından verildiğini sorgulayan Canbulut, vekillerin vicdanına ve merhametine seslendi. "Bunu asla yapamayacaklar!" diye konuşan Canbulut, yetkililerin bu konuda geri adım atacağına inandığını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —