Kabadüz Belediye Meclis Üyesi Serdar Şimşek’ten Okul Kapatılmasına Sert Tepki

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde Yokuşdibi İlköğretim Okulu'nun kapatılma kararı alınmasına Cumhur ittifakı Belediye Meclis Üyesi Serdar Şimşek sert tepki gösterdi.

3.09.2025 04:37:00 0
Kabadüz Belediye Meclis Üyesi Serdar Şimşek’ten Okul Kapatılmasına Sert Tepki

Kabadüz Belediye Meclis Üyesi Serdar Şimşek’ten Okul Kapatılmasına Sert Tepki
Karadeniz Bayrak - Ahmet Bayrak / KABADÜZ (Ordu), (OBA)

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde Yokuşdibi İlköğretim Okulu'nun kapatılma kararı alınmasına Cumhur ittifakı Belediye Meclis Üyesi Serdar Şimşek sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Şimşek, kararın köy yaşamını daha da zorlaştıracağını belirtti.

Şimşek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Gotana köyleri, uzun yıllardır süren eğitim sorunlarıyla tekrar gündeme geldi. Kabadüz Belediye Meclis Üyesi Serdar Şimşek, bölgedeki okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilerin ve ailelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, bu durumun köylerin boşalmasına yönelik bir devlet politikası olduğunu öne sürdü.

Şimşek, 57. Hükümet döneminde başlatılan 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasıyla birlikte Gotana'da bulunan ortaokulların kapanmasının bir dönüm noktası olduğunu belirtti. O dönemde, yaşlı bir köylünün "Siz köyleri boşaltacaksınız, bu eğitim düzeni bizi şehre taşır" diyerek endişelerini dile getirdiğini aktaran Şimşek, aradan geçen yıllarda Gümüşdere, Başkotana, Kışlacık, Derinçay, Özlükent ve Turnalık gibi birçok köy okulunun kapatıldığını ifade etti.

"Yokuşdibi Okulu'nun Yıkım Kararı, Çileyi Derinleştirecek"

Şimşek, son olarak Yokuşdibi Okulu'nun yıkım kararıyla bölge halkının çilesinin daha da artacağını söyledi. Özellikle Derinçay'dan Kabadüz'e gidiş-dönüş 70 kilometrelik zorlu kış şartlarında yapılacak 3 saatlik yolculuğun, 1. sınıf öğrencileri için büyük bir eziyet olacağını vurguladı. Bu durumun, lise öğrencilerinin eğitimi için de ciddi bir engel teşkil ettiğini belirtti.

"Devletimizin dağ köylerinde yaşayan ve ileri karakol görevi gören 700 yıllık Gotana'ya neden yıllarca bu kadar duyarsız kaldığını anlamakta zorlanıyorum," diyen Şimşek, Karadeniz'in zorlu coğrafyasında köylerin dağınık olduğunu ve burada yaşayan insanların şehre taşınma imkanının olmadığını dile getirdi. Derinçay ve Turnalık'ta ciddi hayvancılık yapıldığını hatırlatarak, bu insanların geçimini sağlamak için köylerinde kalmak zorunda olduklarını vurguladı.

Milletvekillerine Acil Çözüm Çağrısı

Serdar Şimşek, gelinen noktada en büyük mağduriyetin Gotana halkı ve çocukları tarafından yaşanacağını ifade etti. Eğer mevcut durum devam ederse, Kabadüz İlköğretim ve Lisesi'nin de iki yıl içinde nüfus ve öğrenci azlığından dolayı kapanabileceği uyarısında bulundu.

Şimşek, konuşmasının sonunda Ordu milletvekillerine acil çözüm çağrısında bulundu. Özellikle eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e ve diğer milletvekillerine seslenerek, bölgedeki eğitim sorununa ivedilikle çözüm bulunmasını talep etti. "Halkım adına acil çözüm bekliyoruz," diyerek yetkilileri göreve davet etti.

  • BIST 100

    15124,81%-0,11
  • DOLAR

    43,18% 0,06
  • EURO

    50,38% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6441,22% 1,23
  • Ç. ALTIN

    10367,47% 0,53

DİĞER HABERLER


İktidar Vekilleri Ordu'da Turistik Gezi Yapıyor

Ulubey’de sahte para operasyonu

Genç Doktor Adayı Hayatını Kaybetti

TRAC Ordu Şubesi Afetlere Hazırlanıyor

10 Ocak Gerçek Bir Basın Bayramına Dönüşmeli

CEMAL YAZICI VEFAT ETTİ

Ordudaki cinayette zanlıyı fotokapan yakaladı

ORDU’DA BIÇAKLI SALDIRI: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI

Merhum İsmet Karayağız Adına Futbol Turnuvası Düzenlendi

İstiklal İlkokulu Mezunları 50 Yıl Sonra Buluştu

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan aracı patpat çekerek kurtardı

Damda kar temizlerken düşüp hayatını kaybetti

Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği’nden Kalandar Gecesi Kutlaması

VATANDAŞLARA “NANKÖR” SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Ordu Valisi Muammer Erol’dan Yeni Yıl Mesajı

Artvin’de çığ faciası

Ordu Büyükşehir Belediyesi tapulu araziye hukuksuz şekilde el koymaya çalışıyor

EĞİTİM ALAN KADINLAR USTA OLDU

Sanayici ve Esnaf Zorlu Bir Süreçten Geçiyor

Durugöl Çadır Nöbeti Şehir Merkezine Taşındı

Ordu Yeni Yıla "Buz" Gibi Girdi

ODÜ’lü tıp fakültesi öğrencisi evinde ölü bulundu

Ordu’da Yeni Yıl Öncesi Doğalgaz Kesintisi

ORDU’DA NOEL BAYRAMI KUTLANDI

SELÇUK HAZİNEDAR MEZARI BAŞINDA ANILDI

ORDU KENT YAPI KOOPERATİFİ ARSASINDA NELER OLUYOR?

THY Kaptan Pilotu Ziver Keskin Gazetemizi Ziyaret Etti

Çatıdan düşen muhtar yaralandı

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’a Yargı Yolu Açıldı

Ordu 2’nci OSB Sürecinde Görev Alan Personele Teşekkür Plaketi

Yükleniyor


İktidar Vekilleri Ordu'da Turistik Gezi Yapıyor

Ulubey’de sahte para operasyonu

Genç Doktor Adayı Hayatını Kaybetti

TRAC Ordu Şubesi Afetlere Hazırlanıyor

10 Ocak Gerçek Bir Basın Bayramına Dönüşmeli

CEMAL YAZICI VEFAT ETTİ

Ordudaki cinayette zanlıyı fotokapan yakaladı

  • Çarşamba -3.9 ° / -16.9 ° Güneşli
  • Perşembe 0.8 ° / -10.5 ° Güneşli
  • Cuma 3 ° / -3.4 ° Güneşli