Karadeniz’in Sofrası Fatsa’da Kuruldu
Karadeniz Bayrak – Ahmet Bayrak / FATSA (Ordu) (OBA)
21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Fatsa’da düzenlenen İl Etkinlik Programı renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, kortej yürüyüşüyle başladı ve ardından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan yöresel ürün stantları, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Programa; Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, çevre ilçelerin belediye başkanları, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziver Kahraman ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
“Fatsa, Karadeniz’in Gastronomi Temsilcilerinden Biri”
Etkinlikte yapılan konuşmalarda, kadim Türk mutfağının her tarifinde bir hatıra, her malzemesinde bir coğrafya barındırdığına dikkat çekilerek, Fatsa’nın Karadeniz bölgesindeki özgün gastronomi temsilciliği vurgulandı.
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, konuşmasında şunları dile getirdi:
“Turizm Bakanlığımızca 21-27 Mayıs tarihleri arasında 81 ilimizde kutlanan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir ve Atıksız Türk Mutfağı Haftası’nı Fatsa’da kutladık. Ev sahipliği yapan Fatsa Belediye Başkanı Sayın İbrahim Etem Kibar’a ve ekibine teşekkür ediyorum.”
Başkan Kibar: “Bu Mirası Yaşatmaya Kararlıyız”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı açıklamada, Türk mutfağının yalnızca bir yemek kültürü değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel bir miras olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:
“Türk mutfağı, sadece bir yemek kültürü değil; tarihimizin, coğrafyamızın ve geleneklerimizin birleşimidir. Fatsa olarak bu eşsiz mirasın yaşatılmasına öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Bu değerli mirası korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına katkı sunan tüm kurumlarımıza, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve değerli katılımcılarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu toprakların bereketini ve kültürünü yaşatmaya, sofralarımızdaki zenginliği dünyaya tanıtmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”
Etkinlik, hem yöresel tatların tanıtılması hem de kültürel etkileşimin artırılması açısından bölge halkı ve misafirler tarafından büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı.
9019,57%-1,65
39,16% 0,32
44,47% 0,28
4152,82% -0,45
6636,80% -0,11