Tarih: 21.05.2023 02:27

“Kısırlaştırma seferberliği başlatmalıyız”

Facebook Twitter Linked-in

“Kısırlaştırma seferberliği başlatmalıyız”

Haykonfed Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, “Sokak hayvanlarımız için tek çözüm kısırlaştırma. Kısırlaştırdıklarımızı sahiplendireceğiz. Bunun başka bir çözümü yok.” dedi. 

Hayvanların öncelikle kısırlaştırılarak, üremenin kontrol altına alınıp, düzenli beslemenin sağlanması gerektiğini belirten Özdemir, acilen hem Ordu’da hem de Türkiye’de kısırlaştırma seferberliğinin başlatılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

“Bu hayvanların vebalini alamayız”

Barınak kurmak yerine kısırlaştırmaya ağırlık vermek gerektiğini altını çizen Kemal Zafer Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; 

“Sokak hayvanlarımız için tek çözüm kısırlaştırma. Kısırlaştırdıklarımızı sahiplendireceğiz. Bunun başka bir çözümü yok. Yani illere, ilçelere yaşam alanları, barınak kurmak çözüm değil. Biz Müslüman ülkeyiz, bu hayvanların vebalini alamayız. 3-4 yıl önce gittiğim belediye başkanıyla tekrar görüşüyorum, bana diyor ki ‘şu anda sokakta 500 tane hayvan var’ sen benim 4 yıl önce geldiğim zaman bu kısırlaştırmayı yapmış olsaydın, biz bugün bunu konuşmayacaktık. Zaman geçmiş değil, biz bugün Türkiye’de kısırlaştırma seferberliği başlatalım. 4-5 yıl sonra bu sorunu konuşmayacağız.”

“2 ayda çözebiliriz”

Ordu’da 2 ay boyunca kısırlaştırma seferberliğinin başlatılması gerektiğini aktaran Özdemir; “Ordu’da 19 ilçemiz var ama kısırlaştırma yapacağımız bir tane yerimiz var. Kısırlaştırmayı sadece Ordu Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Büyükşehir 19 ilçenin tamamına hakim olamıyor. 19 ilçede birer tane veteriner hekimin 2 aylık maaşı verilerek, bu süre zarfında kısırlaştırma yapacağız. Ancak bu şekilde sorunun üstesinden gelebiliriz. Yine büyükşehrin kısırlaştırma sistemini büyütmesi lazım. Diğer ilçeler de konteynerlerde kısırlaştırma yapabilir. O zaman 19 ilçeden gelen kedi ve köpekler kısırlaştırılarak sorunun önüne geçebiliriz. 2 ay içinde sokak hayvanlarının üremesini durdurmuş oluruz. Ordu’da şuan 20 bin sokak hayvanından bahsediyoruz. Eğer bu sorunu bir an önce kısırlaştırmayla çözemezsek, 1 yıl sonra hiç çözemeyeceğiz.” diye konuştu. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —