Tarih: 21.05.2023 03:19

Kuzugöbeği mantarına yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Kuzugöbeği mantarına yoğun ilgi
Karadeniz Bayrak/Ahmet Bayrak-ALTINORDU(Ordu),(OBA)Özel Haber
Ordu’nun Mesudiye İlçesinde Nisan sonu ve Mayıs ayı başlarında toplanan Kuzugöbeği mantarına yöre halkı yoğun ilgi gösteriyor. Fiyatı oldukça yüksek olan Kuzugöbeği mantarını toplamak isteyen yöre halkı ormanlık alanlarda define arar gibi mantar arıyorlar. Mesudiye Dayılı Mahallesinden Bahri Yılmaz (50) adlı vatandaş fiyatı oldukça yüksek olan ve ilaç sanayinde kullanılan mantarlardan toplamaya çalıştıklarını fakat satmak için Pazar bulamadıklarını dile getirdi.
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, vatandaşları zehirli mantar türlerine karşı uyardı.
Mantar zehirlenmelerinin tehlikesinin, hafife alınmaması gerektiğini önemle vurgulayan Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt; Evet, lezzetli olduğu doğrudur. Fakat bu mantarlardan zehirli olanlarla olmayanları ayırt etmek bazen hiç mümkün olmuyor” diye konuştu.
Otuz yıllık hekimlik hayatında mantar zehirlenmeleriyle çok sayıda karşılaştığını söyleyen Prof. Dr. Enginyurt Bu zehirlenmelere çok rastladığım için biliyorum. Zehirli mantarları, laboratuvar şartları olmadığı takdirde tamamen ayırt edebilmek bazen katiyetle mümkün olmuyor.Tedavisi çok kısa sürede yapılmadığı takdirde de ölümle sonuçlanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —