MECLİS TOPLANTISINDA SERT TARTIŞMA

İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayşe Can Solakoğlu ileAkkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in da dahil olduğu üçlü arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

14.05.2024 02:46:00 0
MECLİS TOPLANTISINDA SERT TARTIŞMA

MECLİS TOPLANTISINDA SERT TARTIŞMA 

Ordu Büyükşenir Belediye Meclisi’nde Akkuş tartışması yaşandı. İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayşe Can Solakoğlu’nun Akkuş’ta yaşana sorunları dile getiren sözleri üzerine Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in da dahil olduğu üçlü arasında ilginç diyaloglar yaşandı.       

Ordu Büyükşenir Belediye Meclisi’inde İyi Parti adına meclisin ilk konuşmasını OBB Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayşe Can Solakoğlu yaptı. Daha önce AK Parti Akkuş İlçe Başkanlığı görevi de yapan Solakoğlu, sözlerine OBB Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e geçmişte beraber çalıştıklarını, kendisine saygı duyduklarını ancak bu durumun bazı sorun ve sıkıntıları dile getirmelerine mani olmayacağını ifade ederek başladı. Güler de böyle bir beklenti içinde olmadıklarını ifade etti.                     

SORUNLARIMIZI HAKKANİYETLE DİLE GETİRECEĞİZ 

Solakoğlu., “Saygısızlık olarak da atletmeyin lütfen. Biz yaptığınız bütün güzel işlere evet diyeceğiz ama biz bu saatten sonra yapılmayana da görmüyoruz, duymadık, bilmiyoruz demek istemiyoruz. Yani biz gördüklerimizi hakkaniyet ölçüsü içerisinde dile getirmek istiyoruz. Çünkü bu sorunlarımızı sizlerin çözeceğinize inanıyoruz.” dedi. 

BAŞIBOŞ KÖPEKLER AKKUŞ’U YİYİP BİTİRİYOR 

Solakoğlu sonrasında ise Akkuş’ta başı boş hayvan sorununun had safhada olduğunu insanların yanı sıra hayvanlara da saldırdığını daha yeni bir vaka yaşandığını aktardı. Solakoğlu, “Gerçekten sıkıntılıyız. Bu şehrin şehrül emini olarak sizden başı boş köpek sorununa çözüm bekliyoruz. Bu talebimizin ciddiye alınmasını istiyoruz.” dedi.       

AKKUŞ’TA BİDONLA SU TAŞINIYOR 

Solakoğlu ayrıca OSKİ’nin mecliste 243 mahallenin su sorunun çözdüğünü ifade etmesine ragmen Akkuş’ta halen su sorunu yaşanan yerler olduğunu söyledi.  Güler’in hangi mahalleler diye sorması üzerine Solakoğlu, “Seferli, Koçcoğaz, Kurtboğaz mahallelerimizin suyu var ama insanlar çamur içiyor ve su parasını ödüyor. Arıtma yapılmıyor. Irmaktan gelen suyu içiyorlar. Bugün Çökek'te insanlar bidonlarla su taşıyor. Seferli'de bidonlarla su taşıyor.” karşılığını verdi. 

OSKİ AKKUŞ’A BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTI 

Güler bunun üzerine OSK Müdürü Murat Us’a söz Verdi. Us ise şu açıklamayı yaptı: Seferli’nin sorununu sözdük. Kurboğazı'a ve Koççuvaz’a cojanda yaparak bulanıklık sorununu çözdük. Çayıralana yaptığımız yatırımı bugünkü maliyeti yaklaşık 10 milyon TL. Burada bulanıklık sorunu çok yağışlı havalarda olabilir. 

BENİM DE ANKARA’DA SUYUM BULANIK AKIYOR 

Bu arada Güler araya girerek şunları söyledi: Benim de Ankara Balgat da bürom var Zaman zaman oraya gidiyorum. İlk açtığımda su epeyce bulanık akıyor.  Bunun sebebi yağmur yağdığı zaman bazı tedbirlerin alınmaması. Eğer şu anda böyle bir durum varsa telefondan bağlan bana canlı olarak bulanık suyu göster.          

OBB’NİN HARUL HURUL ÇALIŞMASINI SAHADA GÖREMİYORUZ 

Solakoğlu ise bir sonrakı toplantıya suyu getirebileceklerini ifade etti. Solakoğlu yol sorununa değinmek istediğini belirterek şunları söyledi: Yollarla ilgili büyük sıkıntılar devam ediyor. Şu anda bildiğim kadarıyla bir çalışma yok. Seçim öncesi büyükşehirin bir dünya araçları vardı işte yamaydı, şuydu, buydu yapıyordu. Biz şu an sizin harul hurul çalışmalarınızı sahada göremiyoruz. Koçcoğaz ve Kurtboğaz yolunda gidilmiyor. Seferli yolu yapıldı deniyor siz belki yapıldı biliyorsunuz ama yapılmadı. Yapıldı gösteriliyor. Affınıza sığınarak bir de soru soracağım bundan sonra çok oy aldığınız yerlerde mi çalışacaksınız İyi Partiyi desteklediğini düşündüğünüz yerleri geri mi bırakacaksınız. 

Güler ise 5 yıl önce bunlardan birmikte sorumlu olduklarını, önümüzdeki 5 yıl boyunca da birlikte hizmet edeceklerini, katkıları her zaman beklediklerini belirtti.     

KÖPEK SADECE AKKUŞUN DEĞİL TÜRKEYE’NİN SORUNU 

Bunun üzerine Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci söz aldı. Demirci köpek sorununun sacede Akkuş’un ya da Ordu’nun sorunu olmadığını Türkiye’nin sorunu olduğunu belirtti. Çözüm için çaba harcadıklarını aktaran Demirci, geçmişte köpek sorunu ile gündeme geldikmlerinde birilerinin çözüm için çaba harcamak yerine bu haberler İsa Delirci’yi götürecek diye sevindiğini söyledi.         

OSKİ AKKUŞ’TA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTI 

Su sorununa da değinen Demirci bardağın boş tarafı yerine dolu tarafına da bakmak gerektiğini belirterek Damyeri, Tuzak, Çayıralan gibi yerlerin su sorununu çözdüklerini, zaman zaman sondaj yaptıklarını kiminde su bulduklarını kiminde bulamadıklarını su bulduktan sora ise tesisat döşemenin sorun olmadığını ifade etti.       

BURASI ŞOV YAPMA YERİ DEĞİL 

Demirci, “Seferli'de yine orası da 20 yıllık bir beldeydi. Sizin talimatınızla şimdi orada su çalışması yapılırken bu çalışmaya Seferli'de su yok veya ne olacak demek o çalışmaya gölge düşürmektir. Bu da doğru değildir. Burası şov yapma yeri de değildir. Kendim gittim gördüm iki yüzlük boruları ekleyecekler. Muazzam bir çalışma var.” dedi. 

HARIL HURULUN TÜRKÇEDE KARŞILIĞI VAR MI? 

Demirci sözlerini şöyle sürdürdü: Seferli'nin yolunu yaptık demek ya da harıl hurul çalışmak demek şu mecliste hitap edecek sözler değildir. Yani harıl hurulun Türkçe'nin karşılığı nedir? Bilmiyoruz ama bu mecliste söyleyecek sözler değildir. Seferli'nin asfaltı yapılırken gidip resim çekmek, paylaşmak güzeldi de şimdi yapmadık demek marifet midir? Bu doğru değildir. İnsan yaşlanıyor da yol yıpranmaz mı. Yol kullanmadığımız için değil kullandığımız için yıpranıyor.

OBB HİÇ BİR MAKİNEYİ GERİ ÇEKMEDİ 

Demirci sözlerini şöyle sürdürdü: Efendim seçimden önce Akkuş'ta çok makine varmış da, şimdi makine yokmuş. Görmeye göz yok ki nasıl olsun makine? Her tarafı Akkuş'un makine şu anda. Büyükşehir ya da ilçe belediyesi bir tane makineyi parka çekmedi ki her taraf makine. Her tarafta çalışma var. Kaynak: Ordu Olay

 


  • BIST 100

    10891,40%0,18
  • DOLAR

    32,90% -0,11
  • EURO

    35,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2529,11% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55

DİĞER HABERLER


AKP’li belediyenin kaçak maden sahasında büyük rant: 3 ayda 15 bin ton bentonit

Eski muhtar ile yeni muhtar kavga etti: 1 ölü

Rasim Yüksel vefat etti

ORDULU ÖZLEM DURMAZ’DAN BÜYÜK BAŞARI

SUÇLU AYAĞA KALK!..

ÖZBİLEN OTOMOTİV 2. ŞUBESİNİ AÇTI

Melet Irmağı, maden ocağının tehdidi altında

TAMER BAYMIŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ORDULU TAMER BAYMIŞ İZMİR’DE HAYATINI KAYBETTİ

EMNİYETTE DEPREM

TRAC Ordu Şubesi Afet ve Acil durumlara hazırlanıyor!

ULUBEY GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Fındık Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Bentonit Sektörünün Toplantısı

YILMAZ ÖĞRETMENE SON VEDA

Ani Elektrik Kesintileri esnafı mağdur ediyor

ULUGÖL’DE OLTALAR YARIŞTI

POLİSTEN NEFES KESEN OPERASYON!

Havuzda facia: 1 ölü, 1 yaralı

Öğrenciler İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan etkinliğe katıldı

ODULU İŞ İNSANI ADEM ERGÜL ALANYA’DA VEFAT ETTİ

Ordu’da kaza 1 ölü, 4 yaralı

Otomobil Uçuruma Yuvarlandı, 5 Yaralı!

Enginyurt'tan Diyanete Sert Tepki: "Türk Vatandaşları Yardım Bekliyor"

Ordu Valisi Muammer Erol, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Orduspor'un Eski Futbolcusu Uğur Aydoğdu Hayatını Kaybetti

Hapse dahi atılsak canları uyutmayacağız

İlkokul arkadaşları 48 yıl sonra ilk kez buluştu

KIR VE İNAN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

Yükleniyor


AKP’li belediyenin kaçak maden sahasında büyük rant: 3 ayda 15 bin ton bentonit

Eski muhtar ile yeni muhtar kavga etti: 1 ölü

Rasim Yüksel vefat etti

ORDULU ÖZLEM DURMAZ’DAN BÜYÜK BAŞARI

SUÇLU AYAĞA KALK!..

ÖZBİLEN OTOMOTİV 2. ŞUBESİNİ AÇTI

Melet Irmağı, maden ocağının tehdidi altında

  • Cumartesi 24.1 ° / 18.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 27.9 ° / 18 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 28.4 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı