Tarih: 12.07.2024 23:59

Melet Irmağı, maden ocağının tehdidi altında

Facebook Twitter Linked-in

Melet Irmağı, maden ocağının tehdidi altında

Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)

ÖZEL HABER

ORDU'DA KENTİN İÇME SUYUNUN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ KARŞILAYAN MELET IRMAĞI'NA KİMYASAL MADDEMİ BIRAKILDI?

Melet Irmağı’nı görenler şok içerisinde kaldı. Mesudiye’de bulunan bir madenden bırakıldığı iddia edilen atıkların Melet Irmağı’nın rengini sapsarı etti.

Ordu’nun en büyük ırmağı olan Melet Irmağı, maden ocağının tehdidi altında. Mesudiyeliler bugün, Melet Irmağı’nda suyun renginin sapsarı aktığını görünce şok içinde kaldılar..

Mesudiye Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Açıkgöz, Karacaören Mevkiinde bulunan bir maden ocağından dökülen atıkların Melet Irmağı’nı kirlettiğini iddia etti. Buna tedbir alınmaması halinde Melet Irmağı’nda balıkların tamamen yok olacağını söyledi.

Her zaman olduğu gibi Mesudiye’nin yine makus talihini yaşadığını söyleyen Muhtar Kurtuluş Açıkgöz, “Birileri maden ocağından para kazanacak diye bütün hayvanlarımız telef oldular. Birileri para kazanırken birilerini de canının yanmasını istemiyoruz. Ama Mesudiyeliler olarak her zaman bundan mağduruz.

Yetkililerden çare bekleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Açıkgöz, “Allah rızası için bütün yetkililerle sesleniyorum, Vali Bey'e. Kaymakam beye ve bütün mülki amirlere. Artık yeter bizim ırmağımızdan uzak dursunlar. Yani birileri altın madeninden, gümüş madeninden para kazanacak diye burada telef olan hayvanların hesabını kim verecek? Karacaören'in altından çıkan bir maden bugün Melet Irmağı’na kadar gidiyor.”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e de seslenen Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Açıkgöz, “Sayın Büyükşehir Belediye başkanımız her zaman doğaya sahip çıkalım diyor. Biz de buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyoruz. Sayın Bakanım sesimizi duyuyorsanız lütfen Melet Irmağı’na sahip çıkın. Biz de her zaman sizin yanınızda olduğumuz gibi yine sizin yanınızda peşinizde olalım diyoruz. Eğer siz sahip çıkmazsanız Bu melek ırmağında bundan sonra hiçbir zaman balık bulamayacağız”

 

 

 

.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —