“MUHALEFET BELEDİYESİ OLSA KAYYUM ATANIRDI”

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI AYDOĞAN'DAN, MESİRE ALANI ADI ALTINDA KAÇAK MADENCİLİK YAPAN ULUBEY BELEDİYE Sİ'NE SERT TEPKİ

12.02.2025 19:17:00 0
“MUHALEFET BELEDİYESİ OLSA KAYYUM ATANIRDI”

“MUHALEFET BELEDİYESİ OLSA KAYYUM ATANIRDI”
 

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI AYDOĞAN'DAN, MESİRE ALANI ADI ALTINDA KAÇAK MADENCİLİK YAPAN ULUBEY BELEDİYESİ'NE SERT TEPKİ:

 

“DEVLETİN DİLİ RESMİ YAZIDIR, RESMİ BELGEN NEREDE?”

 

İYİ Parti Ulubey İlçe Başkanı Tarık Aydoğan, Ulubey’de görevi kötüye kullanmanın, kamuyu zarara uğratmanın suç olmadığına inanmaya başladıklarını belirterek, “Ortaya çıkan haberlerin ardından muhalefetin belediyesi olsa çoktan kayyum atanırdı” dedi.
 

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’ın kaçak maden sahası ile ilgili Meclis üyelerine yaptığı açıklamayı değerlendiren Başkan Aydoğan, “Özrü kabahatinden büyük. Fatsa'daki maden firmasının depolama alanına götürülen hafriyatta, güya bentonit bulgusuna rastlanmamış. Biz bu filmi daha önce yine izledik” ifadelerini kullandı.



 

“KAÇAK MADEN SAHASINDAN BÜYÜK RANT”
Başkan Aydoğan yaptığı açıklamada, “Ulubey’de orman arazisine mesire alanı yapacağını söyleyerek Orman Müdürlüğünden kazı izni alan belediye başkanı İsa Türkcan, bentonit madenini hafriyat olarak göstererek nakliye ihalesi açmış, kamyonlarla taşınan hafriyat görünümündeki bentonit madeninin ise Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat alanları yerine Fatsa’da bulunan bir kedi kumu fabrikasına götürüldüğü, basın mensuplarının özverili çalışmalarıyla, kanıtlanmıştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ise, “Ulubey Belediyesi’nden bize resmi olarak bir talep gelmedi” diyerek Türkcan'ın resmi başvuru yapmadığını, kesinleştirmişti. Yani kaçak maden sahasından büyük rant elde edildiği aylar önce ifşa edildi” şeklinde konuştu.

 

“DEVLETİN DİLİ YAZIDIR, RESMİ BELGE NEREDE?”
Belediye Meclis üyelerinin bu konu hakkında Türkcan'a soru yönelttiğini de belirten İYİ Parti Ulubey İlçe Başkanı Aydoğan, açıklamasının devamında ise, “Türkcan Belediye Meclis Üyelerimizin sorduğu soruya, bentonitin Fatsa'daki maden firmasının depolama alanına boşaltılmasına rağmen "Bentonit bulgusuna rastlanmadı" yanıtını vermiş. 
Yine, sorumluluğu anlaştıkları hafriyat firmasına yükleyen Türkcan, basında çıkan haberler sonrası OBB ile görüşmeler yaptıklarını ve gerekli izinleri aldıklarını hem itiraf hem de iddia etmiş. Şimdi bu trajikomik olayın ardından resmi bir belge istemek hak oldu.  Bilgi güçtür, devletin dili de yazıdır, bize resmi yazı göster Sayın Türkcan. Taşınan malzemeler bentonit değilse neden Fatsa’ya taşındı? Ya da bu hafriyatta bentonit bulunmadığına dair resmi bir belge var mı, mesire alanı yapılacak alandan çıkan bu hafriyatta bentonit ne sebeple arandı? Hafriyat taşındıktan sonra OBB’den izin almanın mantığı neydi? İzni olmayan alanlarda kaydı tutulmadan belediye tarafından çıkarılan hafriyat kimlere ne kazanç sağladı?” sorularına yanıt istedi.

 

“BİZ BU FİLMİ İZLEDİK”
Ulubey ilçe merkezinde 2019-2021 yılları arasında Ulubey Belediyesi tarafından çalıştırılan ruhsatsız taş ocağını da hatırlatan Başkan Aydoğan, “O zaman da kanun, kural, hukuk yok sayılmıştı. Başkan Türkcan, yine talihsiz bir açıklama yaparak, Validen ‘olur’ aldıklarını söyleyerek, topu dönemin valisine atmıştı. Daha sonra ilçenin birçok noktasından böyle haberler duyduk ve gördük. Ruhsatı ve izni olmayan alanlarda kaydı tutulmadan belediye tarafından çıkarılan taşların kimlere ne kadar ücretle satıldığı ve alınan ücretlerin nereye harcandığı hiç belli değil. 
Aslında o günden bu güne değişen bir şey yok.  Artık Ulubey’de ‘kamuyu zarara uğratmanın ve görevi kötüye kullanmanın’ suç olmadığına inanmaya başladık. Bu usulsüzlüklerle adı anılan muhalefetin belediyeleri olsa çoktan başkanların ipi çekilirdi, belediyelere kayyum bile atanırdı. Ne yazık ki  sonuç ortada. Kamuoyu yapay gündemlerle oyalanıyor. Birileri ip üzerindeki cambazı izlerken, cambaza bak diye bağıranlar cüzdanları götürüyor, geldiğimiz durum tam da bu. Denetimsizlik kuralsızlığı getiriyor. Ve Ulubey’de tek kuralın da ne yazık ki kuralsızlık olduğu artık net bir şekilde görünüyor” ifadelerine yer verdi.

  • BIST 100

    16329,14%0,47
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    51,18% 0,30
  • GRAM ALTIN

    7097,78% -0,20
  • Ç. ALTIN

    11568,92% -0,16

DİĞER HABERLER


Karşıyaka Ortaokulu’na Şehit Bilgin Çelenk’in İsmi Verildi

Yunus Güzel Vefat Etti

3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı

Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı

Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi

Osman Şahin Vefat Etti

Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti

Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı

Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu

Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti

ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI

Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı

ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU

Sanal Kumar Yüzünden Yapmış

Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti

İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması

Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi

Hacer Gök Uğur Profesör Oldu

Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti

Ordu’da Orman Yangını

KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu

Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı

Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti

Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım

Trafik polisi yaşamını yitirdi

İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki

Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec

Yükleniyor

loading

Karşıyaka Ortaokulu’na Şehit Bilgin Çelenk’in İsmi Verildi

Yunus Güzel Vefat Etti

3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı

Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı

Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi

Osman Şahin Vefat Etti

Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti

  • Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı