Tarih: 22.04.2024 05:34

"Mülakat emek hırsızlığıdır, kaldırılsın"

Facebook Twitter Linked-in

"Mülakat emek hırsızlığıdır, kaldırılsın"

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, her alanda mülakatlara karşı olduklarını belirten bir açıklamada bulundu. Zengin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Biz her alanda mülakata karşıyız.  Türk Sağlık-Sen tüm kamuda gerek yönetici gerekse memur alımında görevde yükselme sınavlarında mülakatın kaldırılması ilkemiz ve talebimizdir.
Yönetici atamalarında, personel alımlarında ve görevde yükselme sınavlarında mülakata karşıyız.”
“Mülakat kaldırılsın” diyerek devam eden Zengin, 90 puan alan bir insana 10 puan vererek sözlü sınavda elenmesini eleştirdi.
“Bunu Hangi Vicdan Kabul Eder?”
Zengin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bunu hangi vicdan kabul eder? Yeni bir personel alım, yönetici atama ve görevde yükselme sınavları sistemi hazırlanmalıdır.
Mülakatın olduğu yerde adaletten bahsetmek mümkün değildir. Mağduriyetlere sebebiyet veren mülakat sisteminin kaldırılmasını, verilen mülakat puanları ile sıralaması düşürülen ve ataması yapılmayanların uğradıkları mağduriyetlerin giderilmesini acilen talep ediyoruz.
Toplumun adalet duygusunun daha fazla yara almasını beklemeden bu adaletsiz mülakat uygulamasının bir an önce kaldırılması yönündeki çağrımızı yeniliyoruz.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —