ODÜ'DE EYT ÇIKMADAN İŞÇİ ÇIKARILDI

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, üniversiteye bağlı bir restoranda artan maliyetleri gerekçe göstererek eleman azaltmasına giderken, 11 yıldır aynı yerde çalışan E. Ş.'yi de sorgusuz sualsiz işten çıkardı.

Eğitim 4.01.2023 23:25:00 0
ODÜ

ODÜ'DE EYT ÇIKMADAN İŞÇİ ÇIKARILDI

Karadeniz Bayrak/ORDU-Özel Haber-(OBA)

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, üniversiteye bağlı bir restoranda artan maliyetleri gerekçe göstererek eleman azaltmasına giderken, 11 yıldır aynı yerde çalışan E. Ş.'yi de sorgusuz sualsiz işten çıkardı. 

E.Ş.'nin Rektör Akdoğan'ın talimatıyla işine son verildiği belirtildi. 

11 yıllık işçiyi çıkardı 

Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan Üniversiteye bağlı bir iş yerinde Piyasa şartları ve işletmenin artan maliyetlerinden dolayı eleman azaltımına gitmesi nedeniyle Ordu Üniversitesi İktisadi İşletmesi Restoran biriminde 01.03.2011 tarihinden itibaren çalışmakta olan E.Ş. Rektör’ün talimatıyla, Üniversite İktisadi İşletmesi yönetim kurulu tarafından 31493544/849-1-223 sayılı alınan kararla 27.12.2022 tarihinde işine son verdirdi. Alınan kararda; "Piyasa şartları ve işletmenin artan maliyetlerinden dolayı işyerinde eleman azaltımına gidilmesi gerekmektedir. Bu sebepten dolayı 2022-15 Sayılı Yürütme Kurulu toplantısı kararı ile 27.12.2022 tarihinden itibaren istemeyerek iş akdinize son verilecektir. Çalışma süresince hak etmiş olduğunuz tüm haklarınız tarafınıza ödenecektir" denildi. 

 

"Önce devam et dedi, sonra çıkardı"

E.Ş. Gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

İktisadi İşletmesi yönetim kurulunun aldığı karar nedeniyle  İşletme müdürüm tarafından işime son verildiği tebliğ edildi. Bende Rektör Ali Akdoğan hocayı aradım. O da Elvancığım sen bana gel dedi. Rektörlüğe makamına gittim. Yönetim kurulunda olan Rektör yardımcısı hocalarımızda oradaydı. Rektörüm pandemiden sonra işletme uçuyor, güzel çalışıyor zarar etme şansı yok dedim. 11 yıldır benim çalışmamdan memnun olmayan var mı hocam dedim. Rektör de "sen işine git, o işe bakacağız" dedi. Yönetim kurulu başkanı T.T.  hocama "konuyla ilgilen" dedi. Ben tekrar işime geldim. M.Y. bey restoranda işe başladı. Bana "senin işine son verildi" denildi. Bende tekrar rektör beyi aradım. Dün makamınıza geldik, görüştük. "Sıkıntı olmaz sen işine git demiştiniz" dedim. Rektör bey de "Elvancım orası zarar ederse size sorarım dedim" dedi. "Yönetim kurulu ne karar verdi bilmiyorum. Ben bu olayla ilgilenmiyorum. Bana hakkını helal et" dedi. Rektörden böyle soğuk bir duş almanın şokunu yaşadım. Avukata vekalet verdim, konuyu o takip ediyor" dedi.

  • BIST 100

    14461,75%1,38
  • DOLAR

    43,03% 0,07
  • EURO

    50,48% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6171,07% 0,40
  • Ç. ALTIN

    10104,89% 0,00

DİĞER HABERLER


Merhum İsmet Karayağız Adına Futbol Turnuvası Düzenlendi

İstiklal İlkokulu Mezunları 50 Yıl Sonra Buluştu

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan aracı patpat çekerek kurtardı

Damda kar temizlerken düşüp hayatını kaybetti

Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği’nden Kalandar Gecesi Kutlaması

VATANDAŞLARA “NANKÖR” SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Ordu Valisi Muammer Erol’dan Yeni Yıl Mesajı

Artvin’de çığ faciası

Ordu Büyükşehir Belediyesi tapulu araziye hukuksuz şekilde el koymaya çalışıyor

EĞİTİM ALAN KADINLAR USTA OLDU

Sanayici ve Esnaf Zorlu Bir Süreçten Geçiyor

Durugöl Çadır Nöbeti Şehir Merkezine Taşındı

Ordu Yeni Yıla "Buz" Gibi Girdi

ODÜ’lü tıp fakültesi öğrencisi evinde ölü bulundu

Ordu’da Yeni Yıl Öncesi Doğalgaz Kesintisi

ORDU’DA NOEL BAYRAMI KUTLANDI

SELÇUK HAZİNEDAR MEZARI BAŞINDA ANILDI

ORDU KENT YAPI KOOPERATİFİ ARSASINDA NELER OLUYOR?

THY Kaptan Pilotu Ziver Keskin Gazetemizi Ziyaret Etti

Çatıdan düşen muhtar yaralandı

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’a Yargı Yolu Açıldı

Ordu 2’nci OSB Sürecinde Görev Alan Personele Teşekkür Plaketi

İstifa Değil, İhraç Talebi

Yeşil alan talepli yürüyüşünün 6.sı yapıldı.

Ordu Adliye Personeli Rıfat Özdemir Hayatını Kaybetti

İş İnsanı Ramazan Uğur’a Ziyaret

Enver Yılmaz’dan Ordu’yu Sarsan Açıklamalar: “Bu Şehir Perişan Edildi”

OHTAMIŞ’IN UNUTULMAYAN ÖĞRETMENİ ADNAN POYRAZ ANILARINI ANLATTI

ORDULU GAZETECİDEN “PLAKALI” DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

ULUBEY MÜFTÜSÜ GENÇAĞA SAYAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yükleniyor


Merhum İsmet Karayağız Adına Futbol Turnuvası Düzenlendi

İstiklal İlkokulu Mezunları 50 Yıl Sonra Buluştu

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan aracı patpat çekerek kurtardı

Damda kar temizlerken düşüp hayatını kaybetti

Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği’nden Kalandar Gecesi Kutlaması

VATANDAŞLARA “NANKÖR” SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Ordu Valisi Muammer Erol’dan Yeni Yıl Mesajı

  • Salı 7.8 ° / -2.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.5 ° / -1.4 ° Güneşli
  • Perşembe 13.9 ° / 3.4 ° Güneşli