ORDU –GİRESUN HAVAALANI’NDAN FRANKFURT’A SEFER TALEBİ

Karadeniz bölgesi, eşsiz doğası, zengin tabiat ve kültür varlıkları serin yaylaları ile her geçen gün dikkatleri üzerine çekiyor.

14.05.2024 02:16:00 0
ORDU –GİRESUN HAVAALANI’NDAN FRANKFURT’A SEFER TALEBİ

ORDU –GİRESUN HAVAALANI’NDAN FRANKFURT’A SEFER TALEBİ

Karadeniz Bayrak-Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)Özel Haber

Karadeniz bölgesi, eşsiz doğası, zengin tabiat ve kültür varlıkları serin yaylaları ile her geçen gün dikkatleri üzerine çekiyor.

 

Frankfurt’tan Ordu ve Giresun’a uçak seferleri düzenlenmesi ve işbirliği yapılması amacıyla Almanya’dan bir heyet Ordu’ya geldi.

Ordu Valiliğinin daveti üzerine Ordu ve Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin eşgüdümünde Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, THY Frankfurt Müdürü H. Serkan Binyar ve Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşesi Ahmet Alemdar, Ordulu İş adamı Mehmet Şaşmaz, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’dan oluşan bir heyet, Ordu ve Giresun İllerinde bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 

 

Doğu Karadeniz’in giriş kapısı olan Ordu, deniz, kum, güneş gibi geleneksel turizm anlayışının çok ötesinde, eşsiz doğası, zengin tabiat ve kültür varlıkları ve yüzlerce çeşit mutfak kültürüyle farklı deneyimlerin yaşanabileceği, alternatif turizm destinasyonlarının bir arada bulunduğu bir cazibe merkezi haline gelmeye başladı.

 

Ordu Valiliği, son yıllarda dünya turizminde adından sıkça söz ettiren Ordu ve Karadeniz bölgesine dikkat çekerek, bölgenin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yakın zamanda Frankfurt Baş Konsolosu ile Ordu-Giresun - Frankfurt Destinasyonunu tartışmak üzere Ordu’da bir dizi görüşme gerçekleşti.

Doğu Karadeniz'in serin yaylaları ve eşsiz doğasıyla dikkat çektiğini vurgulayan Ordu Valiliği, Ordu'nun bu cazibe merkezi haline gelmeye başladığını ve bu cazibeyi sürdürülebilir kılmak istediklerini ifade etti.

Yapılan açıklamada, Ordu'nun turizm potansiyelini daha da artıran unsurlardan biri olarak Ordu-Giresun Havalimanı örnek gösterildi. Türkiye'nin denize dolgu olarak yapılan ilk, dünyanın üçüncü havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın bölgenin turizm ve ticaret potansiyeline olumlu yönde katkı sağladığı belirtildi.

Havalimanının uluslararası bağlantılarının artırılmasıyla bölgeye olan turistik ve ticari ilginin artması amaçlanacak.

Etkinlik Ordu Valisi Muammer Erol’un himayelerinde Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’ın ev sahipliğinde  8-9-10-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Orduda gerçekleşti. Ordu-Giresun - Frankfurt Destinasyonu görüşmeleri etkinliğe T.C. Frankfurt Baş Konsolosu Erdem Tuncer, Türk Hava Yolları Frankfurt Müdürü H. Serkan Binyar ve Almanya Turizm Müşaviri Ahmet Alemdar ve Almanya’dan iş adamı Mehmet Şaşmaz’da katıldı. Yapılacak görüşmeler, bölgenin turizm potansiyelini daha da artırarak Ordu Giresun Havalimanı’nın uluslararası bağlantılarının artırılması, bölgenin turizm ve ticaret potansiyeline katkı sağlayarak gurbetçi yurttaşlarımıza ülkemize daha fazla seyahat imkânı sunması bekleniyor.

Pragram da Gülyalı Çikolata park ziyareti, Valilik Makam Ziyareti, Borsa ve Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti, Altaş Yağ Fabrikası Ziyareti, Gürsoy Fındık Fabrikası ziyareti, Hoynat adası, Yason Burnu gezisi, Ünye Asarkaya Kent Ormanı gezisi, Ünye Athanı gezisi, Bakırcılar Arastası ve Müze evi ziyareti, Yunus Emre Türbesi gezisi, Giresun Valisi, Giresun ve Ordu Belediye Başkanları, Ordu-Giresun Ticaret ve Sanayi odası ve Borsa başkanları, Ordu Boztepe, Gülyalı çikolata park ,Çambaşı yaylası ziyaret edildi.

T.C. Frankfurt Baş Konsolosu Erdem Tuncer, Ordu ziyareti Karadeniz Bayrak Gazetesine  şu değerlendirmeyi yaptı: Hem buradaki yerel erkanla hem de paydaşlarımızla çok kıymetli görüşmeler yaptık. Zaten tam da bizim burada yapmak istediğimiz şey buydu. Yani buradaki paydaşlarla bölgemizde nasıl bir görev iş birliği olabiliri görüşmek. O bakımdan Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın önderliğinde ticaret odamızın da desteğiyle hem sivil havacılık alanında hem turizm alanında atılabilecek adımlar konusunda önümüze gerçekten bir yol haritası çıkartabilecek duruma geldik. Bundan sonra daha somut çalışmalar yapabileceğiz. Buradan yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde belirlenecek tur operatörlerinin ayrıca bir organizasyonla buraya gelmesi, buradaki iş insanlarımızla görev bölgemizdeki Türk kökenli iş insanları arasında bir sinerji oluşturulabilmesi, bir işbirliği köprüsü oluşturulabilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Tabii temel gayemiz hem kendi görev bölgemizdeki insanlarımızın ve Alman dostlarımızın buraya daha fazla ilgi göstermesini sağlamak ,hem de günün sonunda ülkemize bir katma değer olarak dönmesi temel gayemizdir. Son derece başarılı bir ziyaretin tam ortasındayız. Bundan sonra Giresun'a geçeceğiz inşallah. Giresun'da da yine valimizle, belediye başkanımızla görüşeceğiz ve ticaret odamızla, ticaret borsamızla. Orada da Ordu’da aldığımız verimi alacağımıza inanıyoruz. Gerçekten çok memnun bir biçimde ayrılıyoruz. İnşallah buradaki temaslarımızın hem Ordu’ya hem Giresun'a hem ülkemize, insanımıza yararlar getirmesini temenni ediyoruz.


  • BIST 100

    10890,09%0,17
  • DOLAR

    32,98% 0,01
  • EURO

    35,84% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2518,45% 0,44
  • Ç. ALTIN

    4089,52% 0,10

DİĞER HABERLER


AKP’li belediyenin kaçak maden sahasında büyük rant: 3 ayda 15 bin ton bentonit

Eski muhtar ile yeni muhtar kavga etti: 1 ölü

Rasim Yüksel vefat etti

ORDULU ÖZLEM DURMAZ’DAN BÜYÜK BAŞARI

SUÇLU AYAĞA KALK!..

ÖZBİLEN OTOMOTİV 2. ŞUBESİNİ AÇTI

Melet Irmağı, maden ocağının tehdidi altında

TAMER BAYMIŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ORDULU TAMER BAYMIŞ İZMİR’DE HAYATINI KAYBETTİ

EMNİYETTE DEPREM

TRAC Ordu Şubesi Afet ve Acil durumlara hazırlanıyor!

ULUBEY GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Fındık Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Bentonit Sektörünün Toplantısı

YILMAZ ÖĞRETMENE SON VEDA

Ani Elektrik Kesintileri esnafı mağdur ediyor

ULUGÖL’DE OLTALAR YARIŞTI

POLİSTEN NEFES KESEN OPERASYON!

Havuzda facia: 1 ölü, 1 yaralı

Öğrenciler İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan etkinliğe katıldı

ODULU İŞ İNSANI ADEM ERGÜL ALANYA’DA VEFAT ETTİ

Ordu’da kaza 1 ölü, 4 yaralı

Otomobil Uçuruma Yuvarlandı, 5 Yaralı!

Enginyurt'tan Diyanete Sert Tepki: "Türk Vatandaşları Yardım Bekliyor"

Ordu Valisi Muammer Erol, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Orduspor'un Eski Futbolcusu Uğur Aydoğdu Hayatını Kaybetti

Hapse dahi atılsak canları uyutmayacağız

İlkokul arkadaşları 48 yıl sonra ilk kez buluştu

KIR VE İNAN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

Yükleniyor


AKP’li belediyenin kaçak maden sahasında büyük rant: 3 ayda 15 bin ton bentonit

Eski muhtar ile yeni muhtar kavga etti: 1 ölü

Rasim Yüksel vefat etti

ORDULU ÖZLEM DURMAZ’DAN BÜYÜK BAŞARI

SUÇLU AYAĞA KALK!..

ÖZBİLEN OTOMOTİV 2. ŞUBESİNİ AÇTI

Melet Irmağı, maden ocağının tehdidi altında

  • Cumartesi 24.1 ° / 18.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 27.9 ° / 18 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 28.4 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı