ORDU Seçim anketi sonuçlarına göre hangi aday önde?

Seçime sayılı günler kala son anket sonucunu açıklayan Kodar Anket Firması Başkanı Fatih Korkmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Seçimlerinde Enver Yılmaz’ın yüzde 41.3 oy oranı ile önde gittiğini açıkladı.

19.03.2024 09:19:00 0
ORDU Seçim anketi sonuçlarına göre hangi aday önde?

ORDU Seçim anketi sonuçlarına göre hangi aday önde?


Seçime sayılı günler kala son anket sonucunu açıklayan Kodar Anket Firması Başkanı Fatih Korkmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Seçimlerinde Enver Yılmaz’ın yüzde 41.3 oy oranı ile önde gittiğini açıkladı.
2014 ve 2019 seçimlerinde Altınordu seçim sonuçlarını bire bir tahmin eden Kodar Anket Firması Başkanı Fatih Korkmaz, Kodar’ın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için son yaptığı anket sonuçlarını değerlendirdi.


Altaş TV’de Gündem Özel programına konuk olan Kodar Anket Firması Başkanı Fatih Korkmaz, hangi adayın önde olduğunu ve sebeplerini açıkladı.  Ayrıca Korkmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayları hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.
Kodar anket çalışmasının sonuçlarını şu şekilde paylaştı;
“Sonuç: 11-14 Mart 2024 anket çalışmasına göre; Ordu Büyükşehir Belediye seçiminde Enver Yılmaz’ın %41.3; Hilmi Güler’in %37.6 oy alabileceği görülmüştür. Kararsız dağılımı yapıldığında Enver Yılmaz %43.1; Hilmi Güler’in %39.2 oy seviyesine ulaşmaktalar.”
“Gençler Değişim İstiyor”
Kodar Anket Firması Başkanı Fatih Korkmaz, İYİ Parti’nin adayı Enver Yılmaz’ın oylarının yükselmesinde gençlerin etkili olduğunu belirterek, Ordu’nun yönetiminden memnun olmayan gençlerin Hilmi Güler’in değişmesini istediğini açıkladı.


“Otopark Sorunu Çözülemedi”
Çarpıcı açıklamalarda bulunan Fatih Korkmaz, Hilmi Güler’in yönetimini de eleştirerek, Ordu’nun en büyük sorunlarından otopark sorununun 5 yılda halen çözülemediğini ve Belediyenin asıl görevinin altyapı ile üstyapı olduğunu söyledi.
“Ordu’da Yol, Su ve Trafik Sorunu Var”
Enver Yılmaz ile Hilmi Güler’in dönemlerini de kıyaslayan Fatih Korkmaz, “Enver Yılmaz sıfırdan bir Büyükşehir Belediyesi aldı. O yüzden de 2 yılda ancak yönetimini kurabildi. Asıl görev süresi 2.5 yıldır. Hilmi Güler ise 5 yıl görev yaptı. Kırsaldaki insanlara sorduğunuzda yol ve su sorunu var diyecek. Şehre geldiğinizde de trafik sorunu” diyerek Hilmi Güler’i eleştirdi.
“CHP’li Seçmenlerden de Oy Gelecek”
Ordu’da genç seçmenler ile kimi CHP’li seçmenlerin oylarının Enver Yılmaz’a kaydığını belirten Fatih Korkmaz, “Gençler değişim istiyor. Kimi CHP’li seçmen de CHP’nin kazanamayacağını bildiği ancak Hilmi Güler’in de gitmesini istediği için Enver Yılmaz’ı seçecek” diyerek açıkladı.
 

Aday Tespitte İlginç Gerçek
Ordu’da aday tespit çalışmalarına da değinen Fatih Korkmaz, “Ordu’da AK Partili seçmenler Hilmi Güler’in istirahate çekilmesini istiyorlardı. O yüzden de AK Parti adına yapılan aday tespit çalışmalarında ilk sırada Enver Yılmaz çıktı. İkinci sırada ise İbrahim Etem Kibar ve üçüncü sırada Hilmi Güler geliyordu. Ancak oy oranı da düşüktü” dedi.

 

  • BIST 100

    16719,38%0,13
  • DOLAR

    43,53% 0,04
  • EURO

    51,46% 0,14
  • GRAM ALTIN

    6858,43% -0,72
  • Ç. ALTIN

    12008,15% 0,00

DİĞER HABERLER


OTSO Başkanı Karlıbel’den doğal gaz yatırımı için teşekkür

Bakırcı Ustası Harutyun Artun’u Kaybettik

Eski muhtar evinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti

İki gündür kayıp olarak aranan Şenol Özcan Terme İlçesinde bulundu

Hesabına Yatan Fazla Parayı İade Etmek İstedi, Borçlu Çıkarıldı

Telefon dolandırıcıları tutuklandı

Durugöl İçin Adalet Arayanlara Gerekçesiz Engel

Karın erimesiyle iptal edilen Kar Festivali için kar yağışı bekleniyor

Ordu’nun en işlek caddesinde korku dolu anlar

Evini Yakıp Yaşamına Son Verdi

ALTINORDU BELEDİYESİ TURİZM BİLGİ OFİSİ AÇTI

ORDU İMAM HATİP CAMİİ’NE AÇILIR-KAPANIR TENTE SİSTEMİ KURULDU

Emine Şensoy Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ulugöl buz tuttu

Aile Hekimi Dr. Mustafa Çakıcı Vefat Etti

Bülent Düztepe son yolculuğuna uğurlandı

Çambaşı Kış Festivali' renkli görüntülerle sona erdi

ORDEF Genel Başkanlığına Necati Özdemir Yeniden Seçildi

Ordulular Yusuf İçin Birleşti

Ordu’da ‘Çocuklar için adalet’ yürüyüşü düzenlendi

Mesudiye TOKİ’de yangın

KAR KÜREME ARACININ ÇARPTIĞI MESUT KESKİN HAYATINI KAYBETTİ

İki kardeş üç saat arayla hayatını kaybetti

ÇAMBAŞI VE AYBASTI YAYLA YOLLARI ULAŞIMA KAPATILDI

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar değerlendirildi

Ordulu Mina Hemşire Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Emekli Öğretmen Necati Çanakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sağlık çalışanları yoğun kar yağışında sahada görev başında

Ordu Barosu’ndan hayvan barınağı görüntüleriyle ilgili suç duyurusu

Ordu’da Keyfalan Yayla Kış Festivali yapıldı

Yükleniyor


OTSO Başkanı Karlıbel’den doğal gaz yatırımı için teşekkür

Bakırcı Ustası Harutyun Artun’u Kaybettik

Eski muhtar evinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti

İki gündür kayıp olarak aranan Şenol Özcan Terme İlçesinde bulundu

Hesabına Yatan Fazla Parayı İade Etmek İstedi, Borçlu Çıkarıldı

Telefon dolandırıcıları tutuklandı

Durugöl İçin Adalet Arayanlara Gerekçesiz Engel

  • Perşembe 8 ° / -1 ° Güneşli
  • Cuma 5.1 ° / -0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 5.7 ° / -0.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu