ORDU’DA DOKTORLARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Aile Hekimlerinin 6-10 Ocak tarihleri arasında 5 günlük iş bırakma eylemine destek vermek için Ordu'da aile hekimleri ve sağlık çalışanları, bir basın açıklaması yaptı.

8.01.2025 13:58:00 0
ORDU’DA DOKTORLARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

ORDU’DA DOKTORLARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)

  Aile Hekimlerinin 6-10 Ocak tarihleri arasında 5 günlük iş bırakma eylemine destek vermek için Ordu'da aile hekimleri ve sağlık çalışanları, bir basın açıklaması yaptı. Ordu Devlet Hastanesi önünde toplanan hekimler adına, Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Dr. Çağlar Yıldırım açıklamalarda bulundu.


31 Ekim 2024 tarihinde Türk Tabipleri Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda dile getirilen taleplerini yineleyen sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın taleplerine çözüm getirmediğini belirtti. Dr. Yıldırım, “Sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve halkın nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için gerekli adımların atılmaması, meslektaşlarımızın maddi ve manevi kayıplarını artırmaya devam etmektedir” dedi.
Taleplerini 5 maddede sıralayan Dr. Yıldırım, şunları söyledi;
1. Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbi donanımı, aile sağlığı merkezleri kamu tarafından sağlanmalıdır.


2. Halkımıza nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmemiz için yeterli zaman ve olanak sağlanmalıdır. Bunun için aile sağlığı merkezi sayısı artırılmalı ve hekim başına düşen nüfus 2.000’i aşmamalıdır.
3. Yeterli hemşire, ebe ve teknisyen görevlendirilmeli; aşılama ve diğer koruyucu hekimlik uygulamaları desteklenmeli ve geliştirilmelidir.
4. Aile hekimlerine ve tüm sağlık çalışanlarına emekliliğe yansıyacak, tek kalemden oluşan, insanca yaşamaya yetecek düzeyde bir maaş ödenmelidir. Bu maaş, izin kullandıklarında, hastalandıklarında, çocuk sahibi olduklarında veya bir yakınlarını kaybettiklerinde kesintiye uğramamalıdır.
5. Gelire katkısı %20’yi geçmeyecek ve yapılan hizmetin kalitesini ödüllendiren bir performans uygulamasına geçilmelidir.”


Sağlık çalışanları, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde her türlü hukuki mücadele ve eylemlerine devam edeceklerini belirten Dr. Yıldırım, “Bu talepler, sağlık sistemindeki birçok sorunu çözebilecek niteliktedir. Ancak bugüne kadar somut adımlar atılmaması ve şiddet olaylarının artması, hekimleri ve sağlık çalışanlarını ciddi şekilde mağdur etmektedir. Birinci basamak sağlık hizmetini sunan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının örgütleri olarak, taleplerimiz yerine getirilene kadar her türlü hukuksal mücadele ve eylemliliği hep birlikte hayata geçirme konusunda kararlı olduğumuzu bildiriyoruz." dedi.


Artan şiddet olayları ve sağlık çalışanlarının haklarının korunmasına yönelik taleplerin karşılanmaması nedeniyle mücadelenin süreceğini vurgulayan Dr. Yıldırım, "Bununla birlikte, sağlıkta gün geçtikçe artan şiddet olayları da göz önüne alındığında, idarenin önleyici önlemler alma konusundaki yetersizliği, taleplerimize rağmen adaletsiz vergi oranlarının ısrarla uygulanmaya devam etmesi, geçici görevlendirmeler, nöbet ücretleri, ek ödeme adaletsizlikleri, MHRS ve muayene yükü, diş hekimlerinin MHRS baskısı nedeniyle tedavi yapamamaları, döner sermayedeki adaletsizlik, yer yer uygulanan vardiya dayatması ve diş hekimliğinde “acil” kavramı olmamasına rağmen “poliklinik devam hizmeti” adı altında 24 saat güvenliksiz koşullarda çalışmaya zorlanmaları gibi sorunlar üyelerimizin maddi ve manevi haklarını zedelemeye devam etmektedir. Yetkili ama etkisiz sarı sendikaların, oturdukları masalarda memurları yüz üstü bırakmalarına, devletin kurumlarının istatistik verileri ile gerçek hayatın verilerinin uyumsuz olması nedeni ile uğradığımız maaş ve özlük hakkı kayıplarına karşı artık  hep beraber ses çıkarmaya karalıyız. Hakkımızı alıncaya kadar hür gün her ay meydanlarda, basında, sosyal medyada sendikal eylemlerde olacağımızı herkese ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Sağlık çalışanları, taleplerinin karşılanmaması halinde 1. Basamakta 6-10 Ocak 2025 tarihlerinde ve tüm basamaklarda 8 Ocak 2025 tarihinde iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.                                                

 

  • BIST 100

    15803,74%0,82
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,90% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6858,39% 0,31
  • Ç. ALTIN

    11140,50% 1,77

DİĞER HABERLER


KAR KÜREME ARACININ ÇARPTIĞI MESUT KESKİN HAYATINI KAYBETTİ

İki kardeş üç saat arayla hayatını kaybetti

ÇAMBAŞI VE AYBASTI YAYLA YOLLARI ULAŞIMA KAPATILDI

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar değerlendirildi

Ordulu Mina Hemşire Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Emekli Öğretmen Necati Çanakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sağlık çalışanları yoğun kar yağışında sahada görev başında

Ordu Barosu’ndan hayvan barınağı görüntüleriyle ilgili suç duyurusu

Ordu’da Keyfalan Yayla Kış Festivali yapıldı

Ailesi Cenazesine Sahip Çıkmadığı Çocuğa Mesudiyeliler Sahip Çıktı

ORDU’DA KALANDAR GECESİ FESTİVAL HAVASINDA KUTLANDI

RESİM YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İktidar Vekilleri Ordu'da Turistik Gezi Yapıyor

Ulubey’de sahte para operasyonu

Genç Doktor Adayı Hayatını Kaybetti

TRAC Ordu Şubesi Afetlere Hazırlanıyor

10 Ocak Gerçek Bir Basın Bayramına Dönüşmeli

CEMAL YAZICI VEFAT ETTİ

Ordudaki cinayette zanlıyı fotokapan yakaladı

ORDU’DA BIÇAKLI SALDIRI: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI

Merhum İsmet Karayağız Adına Futbol Turnuvası Düzenlendi

İstiklal İlkokulu Mezunları 50 Yıl Sonra Buluştu

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan aracı patpat çekerek kurtardı

Damda kar temizlerken düşüp hayatını kaybetti

Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği’nden Kalandar Gecesi Kutlaması

VATANDAŞLARA “NANKÖR” SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Ordu Valisi Muammer Erol’dan Yeni Yıl Mesajı

Artvin’de çığ faciası

Ordu Büyükşehir Belediyesi tapulu araziye hukuksuz şekilde el koymaya çalışıyor

EĞİTİM ALAN KADINLAR USTA OLDU

Yükleniyor


KAR KÜREME ARACININ ÇARPTIĞI MESUT KESKİN HAYATINI KAYBETTİ

İki kardeş üç saat arayla hayatını kaybetti

ÇAMBAŞI VE AYBASTI YAYLA YOLLARI ULAŞIMA KAPATILDI

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar değerlendirildi

Ordulu Mina Hemşire Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Emekli Öğretmen Necati Çanakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sağlık çalışanları yoğun kar yağışında sahada görev başında

  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı
  • Cumartesi 1.9 ° / -6.4 ° Orta kuvvetli karlı
  • Pazar 3.4 ° / -4.1 ° false