Tarih: 26.12.2023 12:41

Ordu’da Noel Bayramı kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Ordu’da Noel Bayramı kutlandı

Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)

Ordu’da Agape Kilisesi tarafından Noel Bayramı Kutlaması gerçekleştirildi.

Ordu’da Agape Kilisesi tarafından Noel Bayramı Kutlaması gerçekleştirildi. Noel kutlamalarında ' barış' mesajları verildi
Ordu’da bir salonda düzenlenen kutlamalara Ordu Agape Kilisesi rahibi Tom Scott, Samsun Protestan Kiliseler Vakıf başkanı ve pastörü Orhan Pıçaklar'ın yanı sıra çok sayıda Hristiyan ve Müslüman vatandaşlarda katıldı.

Samsun Protestan Protestan Kiliseler vakıf başkanı Orhan Pıçaklar yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: Bizim için noel  İsa methinin yer yüzüne geldiğini kutluyoruz. Ama taktir edersizinki bu seferki kutlamamız buruktu çünkü ülkemizde terör saldırısından dolayı şehitlerimiz var. Ama biz yine de bu Noel’de kutsal kitap okuyoruz, dua ediyor ilahiler söylüyoruz ve incilin emrettiği gibi, yönetimlerimize halkımıza dua ediyoruz.  İsa meshin bütün insanlığa huzur ve esenlikler getirmesini dileriz.

Prostan killeseler vakıf başkanı Orhan Bıçaklar “Türkiye Cumhuriyeti Hristiyan vatandaşıyım. Kökenimiz Süryani’dir Karadeniz'deki Protestan kiliseler ve üyelerin hepsi bize bağlı, kilisede pastörlük yapıyorum. Pastör aslında halk arasındaki Katoliklerdeki peder veya Ortodokslardaki papazın karşılığı, biz Protestan olduğumuz için pastör diyoruz. Bugün bizim için Noel. Noel’in anlamı ne? Bazen insanlar yanlış biliyor maalesef. 31 Aralık gecesindeki böyle çılgın eğlenceleri bizi o gün İsa'nın doğduğunu kutladığımızı düşünüyorlar. Oysaki 31 Aralıkla bizim hiçbir alakamız yoktur. 24 Aralık’ı 25 Aralık'a bağlayan gece o bizim Noel'imizdir, o bizim bayramımızdır. Ordu Agape Kilisesi rahibi Tom Scott ise şunları söyledi; “Göğün ve yerin yaratanı, her şeye gücü yeten Tanrı’ya ve Rab’bimiz Mesih İsa’ya inanıyorum. O, Kutsal Ruh’tan vücut buldu ve bakire Meryem’den doğdu. Pontius Platus zamanında acı çekerek çarmıha gerildi; öldü ve gömüldü; ölüler diyarına indi, üçüncü gün ölüler arasından dirildi, göğe çıktı, oradan tekrar gelecektir. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —