Ordulu Eczacı ve Eczane Teknisyenleri Deprem Bölgesinde

Ordulu Eczacı ve Eczane Teknisyenleri Deprem Bölgesinde

Ordulu eczacı ve teknisyenlerde depremin vurduğu bölgelere giderek sahra eczaneleri nöbeti tutma ya devam ediyor

Ordulu Eczacı ve Eczane Teknisyenleri Deprem Bölgesinde

Karadeniz Bayrak/ALTINORDU (Ordu), (OBA)

Depremin ilk gününden bu yana Malatya’da depremzedelerin ilaç ihtiyacını karşılamak için çabalayan Ordulu Eczacı ve Eczane Teknisyenlerinden oluşan ilk kafile kente dönerken, 16 kişilik yeni ekip Malatya’ya ulaştı. 

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük deprem sonrasında Türkiye Eczacılar Birliği tarafından alınan karar doğrultusunda Ordulu eczacı ve teknisyenlerde depremin vurduğu bölgelere giderek sahra eczaneleri nöbeti tutma kararı almıştı.

Depremde yaraları bir an önce sarabilmek adına hemen Malatya’ya giden Ordu Eczacı Odası Başkanı Hakan Öztekin ve Ordulu eczacılar, kurdukları sahra eczanesiyle ilk etapta depremzedelerin ilaç ihtiyacını karşıladı. 

Yaklaşık 10 gün boyunca Malatya’da oluşturulan sahra eczanelerinde nöbet tutan Ordu Eczacı Odası üyeleri ve teknisyenler de deprem bölgesinde nöbetlerini tamamlayarak kente Ordu’ya döndü.

“Yaralar sarılana kadar buradayız”

Yaklaşık 10 gün boyunca 14 kişiden oluşan Ordulu eczacılar olarak Malatya’da sahra eczanesinin kurulumu, ilaç temini ve dağıtımı konusunda görev aldıklarını belirten Ordu Eczacı Odası Başkanı Hakan Öztekin, “Depremin hemen ardından Malatya’ya gittik ve sahra eczanesini kurduk. İlaç temininde ilk başlarda sıkıntı yaşansa da Türk Eczacılar Birliği hemen sorunu çözdü ve ilaç sıkıntı olmadı. 10 gün boyunca Malatya’da depremzede vatandaşlara derman olmaya çalıştık. Daha sonra biz Ordu’ya döndük ve yeni bir ekibimiz Malatya’ya gitti. Depremin yaraları tam anlamıyla sarılana kadar Malatya’da nöbet tutmaya devam edeceğiz.” dedi. 

“Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız”

Ordu Eczane Teknisyenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Kul ise şunları söyledi; “Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem hepimizi üzdü. Bizlerde eczane teknisyenleri olarak ilk günden bu yana elimizden gelen ne varsa yapmaya çalıştık. Daha önce 14 kişilik bir ekip Malatya’ya gitmişti. Onlar döndü. Şimdi ise 12’si eczacı, 4’ü de eczane teknisyeninden oluşan 16 kişilik ekip Malatya’ya giderek sahra eczanesinde depremzedelere hizmet vermeye çalışıyor. Amacımız depremzedelere yardımcı olmak. Bu yüzden Malatya’da son ana kadar olmaya devam edeceğiz.”



  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11
  • Pazar 19.4 ° / 13.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.9 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19.5 ° / 13.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu

DİĞER HABERLER


Ahmet Arnak son yolculuğuna uğurlandı

Mesudiye Muzadere Kilisesi Yalnızlığa Terk Edildi!

Güler ve Odabaş Ailelerinin Mutlu Günü

ORDU KARADENİZ’İN ÇÖPLÜĞÜ MÜ? VEKİLDEN MADEN TESİSİNE SERT TEPKİ

“Renklerimizle Hayallerimiz” Sergisi Ordu’da Açıldı

Karadeniz’in Sofrası Fatsa’da Kuruldu

Ulubey’e Hayırsever Desteğiyle Yeni Kütüphane

İsmail Hakkı Ertaş, Altınordu Kaymakamlığına Atandı

Altınfındık İlkokulu’na Atatürk Büstü Kazandırıldı

Ordu’da Huzurevi Sakinlerinden El Emeği Sergisi

Akdeniz Üniversitesi eski dekanın profesörlüğünü iptal etti

Mesudiye ile Ulubey Belediyesi arasında yayla sınır davasında keşif yapıldı

Ordu’nun Peri Bacaları Patlatıldı, Mahalleli Mağdur: “8 Aydır Bahçemize Gidemiyoruz”

Astsubay Hakan Fidan Hayatını Kaybetti

Ordu’nun yaylaları dağ sümbülleriyle renklendi

Arzu Ay’ın Kayınvalidesi Tutuklandı

Denizde Boğulan Yiğitcan Kıran Toprağa Verildi

Dondurucu Soğuğa Aldırış Etmeden Buz Gibi Suya Girdi

Ordu'da Boğulma Vakası: İkinci Acı Haber de Geldi

Ordu'da denize giren 3 lise öğrencisinden biri hayatını kaybetti

ORGANİZE SANAYİ'DE KAZA: SÜRÜCÜ DEMİRLERİN ALTINDA CAN VERDİ

Altınordu’da Girişimci Kadınlar El Sanatları ve Tasarım Pazarı Açılıyor

Galatasaray’ın Şampiyonluğu Ordu'da Coşkuyla Kutlandı

56 Yıldır Mahalle Bakkallığını Sürdürüyor

Ordu'da Facianın Eşiğinden Dönüldü

Engelli Gençler Bir Günlüğüne Asker Oldu

Koruma Altındaki Kızıl Geyikler Ordu’da Doğaya Salındı

Heyelanın kaldırılmamasına tepkiler çığ gibi büyüyor

Ordu’da Tefecilik Operasyonu: 2 Tutuklama

Saadet Partisi Fatsa İlçe Kongresi Coşkulu Katılımla Gerçekleştirildi

Yükleniyor