SAĞLIK SEN HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ
SAĞLIK SEN HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ
SAĞLIK SEN HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ-Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek Sağlık Bakanlığı'na teki gösterdi. Sendika yönetici ve üyeleriyle Eğitim Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Bilal İnanlı şunları söyledi: 14 Mart Tıp Bayramı öncesi Sayın Başbakanımız tarafından sağlık çalışanlarına müjde şeklinde açıklanan hususlar ile ilgili Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık Sen olarak aşağıdaki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz:
Sağlık çalışanları insanımızın sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz.
Ancak, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramında hayal kırıklığı yaşıyoruz.
Sayın Başbakan tarafından müjde olarak açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranında artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşılıyoruz.
Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanı yanılttığı ortadadır.
Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir.
Sendikamızın düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sizler umudun adısınız’ diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları; yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz.
Biz sağlık çalışanları için müjde; bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır
Biz sağlık çalışanları için müjde, hekim / hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır.
Biz sağlık çalışanları için müjde, 110 bin sağlıkçıyı ilgilendiren lisans tamamlama hakkının 2015 yılında başlatılacağının açıklanmasıdır.
Bu nedenle Sağlık Sen olarak; Sayın Başbakan tarafından yapılan açıklamaların sahanın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz.
Sağlık-Bakanlığı yetkililerinin çok hızlı bir şekilde beklentilerimizi karşılayacak çalışmaları tamamlaması elzemdir. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin çalışanları hüsrana uğratan bu hatalarını bir an önce telafi etmesi elzemdir.
Sağlık-Sen olarak, taleplerimizin olduğu kadar verilen sözlerin hayata geçmesi konusunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Sağlık Sen olarak üyelerimize ve bütün sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. 2015 yılı bütün sağlık çalışanları için yıpranma payı yılı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı yıl olacaktır. 2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yıl olacaktır.
Bizler Sağlık Sen üyeleri olarak “Bugün işimize sahip çıktığımız ve işimizi bırakmadığımız gibi, hedefe ulaşana dek bu işin peşini de asla bırakmayacağız” diyoruz.
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
51,04% 0,09
-
GRAM ALTIN
7337,02% 0,02
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
DİĞER HABERLER
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti
ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI
Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı
ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU
Sanal Kumar Yüzünden Yapmış
Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti
İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması
Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi
Hacer Gök Uğur Profesör Oldu
Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti
Ordu’da Orman Yangını
KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ
Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu
Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı
Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti
Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım
Trafik polisi yaşamını yitirdi
İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki
Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec
Kar fırtına demeden 2 gün yürüyen ekip arızayı onardı
Kabataş Alankent’te Üç Acı Bir Arada
Yükleniyor
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





