TRAC Ordu Şubesi Afet ve Acil durumlara hazırlanıyor!

3107m Rakımlı Karagöl Afet ve Acil Durum Role istasyonun Güneş Enerjisi ile çalışan enerji kaynağına “RES - Rüzgâr Enerjisi” ilavesi yapıldı.

8.07.2024 23:17:00 0
TRAC Ordu Şubesi Afet ve Acil durumlara hazırlanıyor!

TRAC Ordu Şubesi Afet ve Acil durumlara hazırlanıyor!
Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)ÖZEL HABER
3107m Rakımlı Karagöl Afet ve Acil Durum Role istasyonun Güneş Enerjisi ile çalışan enerji kaynağına “RES - Rüzgâr Enerjisi” ilavesi yapıldı.
TRAC Ordu Şubeleri TAMP-Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Afet ve Acil durumlarda kesintisiz haberleşmenin sağlanması ve haberleşme altyapılarını güçlendirmeye devam ediyor. 3107m Rakımlı Karagöl Afet ve Acil Durum Role istasyonunda yapılan Deprem veri aktarma istasyonunun Güneş Enerjisi ile devam eden enerji kaynağına “RES - Rüzgâr Enerjisi” ilavesi de yapıldı. Böylelikle Kurulu sistem güneş olmasa dahi sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebilecek. 


Bilgisayar ve yazılım mühendisi Belerus’lu (EW1EM Çağrı Kodlu) Amatör telsizci. Evgene Mezin, ekiplerle beraber Karagöl yaylasına çıkarak sistemin kurulumunu ve çalışmasını yerinde inceleyerek ülkeler arasında afet ve acil durum konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
TRAC Ordu Şubesi Başkanı Hüdaverdi Güneş; Afet ve Acil durumlarda kesintisiz haberleşmenin sağlanması ve haberleşme altyapılarını güçlendirmeye devam ediyoruz. Haberleşme Sistemlerine olası acil durumlarda kesintisiz enerji sağlanması hususunda başlatmış olduğumuz ilk çalışma 3107m Rakımlı Karagöl Afet ve Acil Durum Role istasyonunda yapıldı.

 

 Karagöl zirvesinde yaptığımız çalışmalara Ordu ve Giresun’dan 10 kişilik teknik ekip katıldı.” 
Güneş Enerjisi’ne ek olarak Rügar Enerji kaynağı eklendiğini belirten Güneş, “Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı bölgesine yönelik kurmuş olduğumuz Afet ve Acil Durum Telsiz role istasyonu ile Deprem veri aktarma istasyonunun Güneş Enerjisi ile devam eden enerji kaynağına “RES - Rüzgâr Enerjisi” ilavesi de yapıldı. Böylelikle Kurulu sistem güneş olmasa dahi sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebilecektir.  Çok büyük emekler verilerek yapılan ve geniş alan içerisinde haberleşme imkanı sağlayan Çok zor doğa şartları ile karşı karşıya olan bu istasyonun kurulum ve işletilmesindeki zorluklar, uygulanan teknikleri konusunda bilgi aldı. Öğrendiklerinin çok değerli olduğunu, takdirle karşıladığını belirtti. Bu çalışmaya ayrıca; Ordu ve Giresun’dan 10 kişilik teknik ekip katılmıştır.” 


TRAC olarak çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini söyleyen Ordu Şube Başkanı Güneş, “Kamu Yararına Çalışan dernekler arasında yer alan kısa adı TRAC olan “Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti”, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) içerisinde yer alan ve aynı zamanda “destek çözüm ortağı” sıfatıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Birçok kamu kurum ve kuruluşuyla işbirliği protokolleri bulunan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na da (AFAD) Çözüm Ortağı sıfatıyla kesintisiz Telsiz haberleşmesi desteği veren Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Kurulu bulunan Telsiz Role Sistemleri ve bunları kullanabilen eğitimli/lisanslı Telsiz operatörleri, olası yangın, sel ve deprem gibi büyük felaketlere karşı göreve hazır.


Afetlerde iletişim bakımından ilk 72 saatin önemine dikkat çeken Başkan Güneş, “Afetlerde GSM operatör iletişim sistemlerinin ilk saatlerde yoğunluk ve teknik aksaklıklar nedeni ile kullanılamıyor olması gerçeği ile Afetlerin altın saatleri olarak adlandırılan ilk 72 saatte sistemlerimiz aktif olarak ilgili protokoller gereği kamunun hizmetinde görev yapmaktadır. 
Sistemin Planlanması ve kurulumu tamamen gönüllü üyelerimiz tarafından yapılmaktadır. Her meslekten gönüllülerin olduğu bu hobi içerisinde sizler de gönüllü olabilirsiniz; Amatör Telsizci, kendi devletlerinin verdiği lisanslarla, yurt içi ve yurt dışı ile Telsiz Cihazları ile haberleşen, Haberleşme sistemleri konusunda araştırma ve geliştirme yapan, aynı zamanda da bunu hobi olarak yapıp bundan hiçbir menfaat sağlamayan kişilere verilen addır. 

Amatör telsizcilik için, aynen sürücü belgelerinde olduğu gibi, bir belge alınması kanuni zorunluluğu bulunmaktadır. Bunun nedeni Amatör Telsiz istasyonu işletebilmek için belirli bir bilgi birikimi bulunmasının gerekliliğidir. Telsiz operatörü olmak için temel elektronik, istasyon işletime bilgisi, kanun ve yönetmelikler gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Olağan zamanlarda Hobi olarak icra edilirken Olağan üstü zamanlarda ise yetişmiş Haberleşme gönüllüsü olarak da görev yapmaktadırlar.”


  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

DİĞER HABERLER


Muhtar Kurtuluş Açıkgöz, Belediye Başkanı Hilmi Güler’e veryansın etti.

Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney Son Yolculuğuna Uğurlandı

Enver Yılmaz, Halkın ve doğanın sesine kulak verin!

Bursa Askeralma (ASAL) Bölge Başkanlığına Albay Ahmet Meydan atandı

Eren Yağız Arnak, Ordu’nun Gururu Oldu

Miray Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Ordu Akkuşlu Teğmen Ebru Eroğlu, Kara Harp Okulu Birincisi Oldu

Öğretmen, 7 yaşındaki öğrenciyi aracıyla ezdi!

BELGİN KAYAALP SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Başkan Adil Levent Karlıbel, uçağın saatlerce rötar yapmasına isyan etti.

Cansu Öztürk son yolculuğuna uğurlandı

Ordu’da Kaza: 1 Ölü,2 Yaralı

Tanju Nefes son yolculuğuna uğurlandı

Ordu'da Ambulans kazası 4 yaralı

Ordu'da mandıra yangını

Elektrik akımına kapılan Recep Altun yaşamını yitirdi

Ahıra giren ayı, danayı götürdü

1999 DEPREMİNDE TRAC ÇALIŞMALARI

20 metreden yuvarlanan 88 koyunu öldü

TKDK Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı Yayınladı

Polis Memuru Gökşin Yalçınkaya Yaşamını Yitirdi

Selahattin Erdem vefat etti

TRAC Role İstasyonunu Çetin Kış Şartlarına Dayanıklı hale getirdi

Özdemir Baş vefat

ÇEKTİĞİ VİDEOYLA SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTI

AKKUŞ’TA PATPAT KAZASI: 1 YARALI

DERELER SAHİPSİZ KALDI!

AKP’li belediyenin kaçak maden sahasında büyük rant: 3 ayda 15 bin ton bentonit

Eski muhtar ile yeni muhtar kavga etti: 1 ölü

Rasim Yüksel vefat etti

Yükleniyor


Muhtar Kurtuluş Açıkgöz, Belediye Başkanı Hilmi Güler’e veryansın etti.

Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney Son Yolculuğuna Uğurlandı

Enver Yılmaz, Halkın ve doğanın sesine kulak verin!

Bursa Askeralma (ASAL) Bölge Başkanlığına Albay Ahmet Meydan atandı

Eren Yağız Arnak, Ordu’nun Gururu Oldu

Miray Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Ordu Akkuşlu Teğmen Ebru Eroğlu, Kara Harp Okulu Birincisi Oldu

  • Pazar 25.9 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.3 ° / 17.3 ° Güneşli