Tarih: 09.08.2024 08:39

TRAC Role İstasyonunu Çetin Kış Şartlarına Dayanıklı hale getirdi

Facebook Twitter Linked-in

TRAC Role İstasyonunu Çetin Kış Şartlarına Dayanıklı hale getirdi.

Ahmet BAYRAK/KARADENİZ BAYRAK/KABADÜZ (Ordu), (OBA)Özel Haber

TRAC; Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Afet ve Acil durumlarda kesintisiz haberleşmenin sağlanması için haberleşme altyapılarını güçlendirmeye devam ediyor.6 ilden gelen gönüllü Telsiz Radyo Amatörleri 3107 rakımlı Karagöl zirvesinde bulunan telsiz rölesini kışa hazırlamak için sırtlarında saatlerce yük taşıdılar.

TRAC Ordu Şube Başkanı Hüdaverdi GÜNEŞ, önceliklerinin gönüllülerin eğitilmesi, yeni sistemlerin kurulması, mevcut sistemlerin iyileştirilmesi ve Afet ve Acil Durumlara karşı hazırlık çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmektedir dedi.

Güneş, Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı bölgesine yönelik kurmuş olduğumuz Afet ve Acil Durum Telsiz Role istasyonu ile Deprem veri aktarma istasyonunun çetin ve zorlu kış şartlarından zarar görmemesi ve sistemlerin daha sağlıklı bir yapı içerisine alınması yönünde çalışmalar önemle yürütülmektedir. 

Bu kapsamda TRAC Ordu ve Giresun Şubeleri tarafından bölgemizin en yüksek noktasına 3 sene önce kurulan Afet ve Acil Durum Haberleşme sistemi ile APRS-(Automatic Position Repording System) ve Deprem Veri Aktarma istasyonunu kulübesi yenileme çalışması yapıldı.

TRAC Ordu Şubesi önderliğinde yapılan planlama ve hazırlık çalışması sonrasında 3 gün boyunca Ordu, Giresun, Erzincan, Samsun TRAC şube üyeleri ile  Tokat ve Trabzon dan gelen Amatör Telsizcilerin üstün gayret ve fedakârlıkları neticesinde Kulübe inşaatı malzemeleri saatlerce sarp, kayalık ve dik yamaçlardan sırtta taşınarak Sistem zorlu hava koşullarına dayanıklı hale getirilmiş oldu.

Güneş,TRAC – Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti imzaladığı protokoller çerçevesinde Haberleşme Sistemlerini imkânlar ölçüsünde afet ve acil durumlara hazır tutmaya devam edecektir dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —