Tarih: 30.01.2023 16:47

Ulubey Devlet Hastanesi pis koku ve mikrop saçıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Ulubey Devlet Hastanesi pis koku ve mikrop saçıyor!

Karadeniz Bayrak-Ahmet Bayrak-ULUBEY-Ordu(OBA)

Ulubey İyi Parti İlçe Başkanı Abdullah Kılıç, Ulubey Devlet Hastanesi’nin ilçeye mikrop saçtığını öne sürerek, yetkililerin bir türlü bu soruna dur diyemediğini söyledi. 

 ‘2022 Temmuz ayında sosyal medyada ve mahalli gazetelerde haber yapmamıza rağmen halen bir çözüm bulunmaması Ulubey'lilerin sabrını taşırma noktasına getirdi’ diyen Kılıç, “Ulubey Devlet Hastanesinin foseptik kuyusunun taşması sonucu lağım suları yola akarak mikrop saçmaya halen devam ediyor. Bu duruma dur diyecek bir yetkili yok mu? Burası nasıl bir hastane içerde derman versin, dışarda mikrop saçsın. Yazık değil mi yoldan lağım sularına basarak hastaneye giren hasta ve hasta yakınları mikrop taşıdıklarından habersiz hastaneyi de kirletiyor.” Şeklinde konuştu. 

Hem hastalık hem de kaza sebebi 

Ulubey Devlet Hastanesi'nin lağımının taşması, aylardır da bu soruna çözüm bulunamaması tepkilere neden oldu. 

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ulubey Devlet Hastanesi 2020’de açıldı. Bir önceki hastane binasının depreme karşı dayanıksız olması sonucu yeni bir hastane yapılması kararı alınmıştı. Bunun üzerine Ulubey’in girişine 6 bin 500 metrekare kapalı alana 8 tek kişilik, 10 çift kişilik hasta odası olan 2 acil polikliniği, 8 müşahede yatağı, 3 diş ünitesi, 4 normal poliklinik, 1 ameliyathane, 1 doğumhane, 3 adet kuvöz, laboratuvar yer alan hastane yapıldı. 

“Çevreye lağım saçan hastane olur mu?”

Ancak bu hastane bugünlerde şifa yerine hastalık saçıyor. Çünkü hastanenin lağımı taşıyor. Pis koku hastaneye gelenlerin yanı sıra yatan hastaları da olumsuz etkiliyor. Bu durum aynı zamanda kazaya da davetiye çıkarıyor. Çünkü taşan lağım atıkları Ulubey- Ordu karayoluna geliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —