VOSVOS FESTİVALİ SONA ERDİ
VOSVOS FESTİVALİ SONA ERDİ
VOSVOS FESTİVALİ SONA ERDİ
KARADENİZBAYRAK/AHMET BAYRAK/ORDU/09.07.2011
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Ordu Valiliği'nin destekleriyle Enis Ayar tarafından organize edilen bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Vosvos Festivali'nin son gününde istenmeyen olaylar yaşandı. Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, misafir vosvos severler ile organizasyon bozukluğu nedeni ile önce tartıştı ardından ise fırçaladı. Bu durum vosvosa katılan misafirlerin tepkisini topladı. Bu yapılan davranış Vosvos Kampı'nda adeta krizi dönüştü. Yokuşdibi Belediyesinin ilgisizliği nedeniyle Kamp alanında yakacak odun sıkıntısının yaşanması da kampa katılan Vosvos severler tarafından tepkiyle karşılandı. Kampta kalanlar Üşümemek için ormanlardan Vosvoslarıyla odun getirmek durumunda kaldılar. Ordu dışından gelen Gazeteci ve Televizyon programcılarına gösterilen ilgi ne yazık ki Ordu basınına gösterilmiyor. Kendi aracıyla festivali takip etmek için yakıt desteği isteyen gazetecilere gerekli destek verilmeyince kendi imkânlarıyla şenliği takip etmek durumunda kaldılar. Festivale katılanların sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen 112 Sağlık ekiplerine de gerekli ilgi gösterilmediği dikkatlerden kaçmadı.
KOVAN FOTOĞRAF YARIŞMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Gazeteci Nedim Kovan’da katılmış olduğu yarışmada bir hafta boyunca çekmiş olduğu fotoğraflarının ödül ve sergilemeye layık görülmemesine tepki gösterdi.
ORDU VALİSİ ORHAN DÜZGÜN VOSVOS FESTİVALİNİ TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ
Ordu Valisi Orhan Düzgün, 'Festivalin kente büyük fayda getireceğini düşünüyorum. Ordu'nun yaylalarını Karadeniz'in yaylalarını tüm Türkiye hatta tüm dünyaya tanıtmak amacıyla vosvos festivalini 1 hafta süreyle devam ettireceğiz. Bu şekilde hem yaylalarımızın doğal güzelliklerini, Ordu'nun derelerini, vadilerini değişik alternatif spor turizmini, macera turizmini tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz' dedi.
ORDU'NUN TARİHİ MEKÂNLARINA ZİYARET
Mitolojideki Argonot efsanesinin Karadeniz’deki en önemli uğrak yeri olan Yason Burnu’nda toplanarak başladı. Vosvos severler hoş geldin yemeğini, batan güneşin eşliğinde yedikten sonra geceyi Yason’da çadırlarda geçirdi. Perşembe’ye hareket eden ekip burada yapılan alışverişin ardından Boztepe’de ünlü Ordu Yağlısının tadına baktılar. Eskipazar Vadisi’nde halen proje çalışmaları yürütülen botanik Park girişimine destek açıklamalarını yapan ekip Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk bilimsel arkeolojik kazısının yapıldığı Kurul Antik Yerleşimi’ni ziyaret etti. Daha sonra Turnalık Yaylası ikidere mevkiinde bulunan Vosvos Kampında çadır kurdular.
Yaylada sabah keyfi. Çevreyi keşfedip, Türkiye’de güneşin her türlü hava koşulunda sıra dışı battığı Susuz tepesi’nde güzel bir gün geçirildi. Sırt çantalarına gerekli olan tüm ekipmanları alarak Armut Alağı, Kaleboynu Obası’na takiben Ablak Taşı’nda mola verdikten sonra kamp alanına geri dönüldü. Yeşilce Beldeside ziyaret edildi.
Çambaşı, Semen Obası Yaprakbaşı ve Karagöl’e ulaşan ekip kendilerini buz gibi gölde yüzerek karların üzerinde dans ettiler.
Buz Kayası’na da yapılan yürüyüş ün ardından bazı vosvoscular erken ayrılarak dönüşe geçtiler.
FESTİVAL MÜZİK EĞLENCE İLE SON BULDU
Festivalin son akşamı müzik eğlence programı düzenlendi.Geceye Ordu Vali yardımcısı Salih Yüce,Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen,Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya, Kabadüz ve Yokuşdibi Jandarma görevlileri, Ertaş Alabalık Çiftliği Müdürü Şaziye Ersoy ve yaylalarda bulunan vatandaşlar katıldı.Festival den bir akşam sonra düğünü olacak olan gelin ve damat konsere ayrı bir renk kattı.WWW.KARADENİZBAYRAK.COM
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,10% 0,06
-
EURO
51,01% 0,05
-
GRAM ALTIN
7308,81% -0,37
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
DİĞER HABERLER
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti
ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI
Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı
ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU
Sanal Kumar Yüzünden Yapmış
Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti
İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması
Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi
Hacer Gök Uğur Profesör Oldu
Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti
Ordu’da Orman Yangını
KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ
Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu
Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı
Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti
Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım
Trafik polisi yaşamını yitirdi
İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki
Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec
Kar fırtına demeden 2 gün yürüyen ekip arızayı onardı
Kabataş Alankent’te Üç Acı Bir Arada
Yükleniyor
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





