YENER SAĞRA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Karadeniz Bayrak/Ahmet Bayrak/ALTINORDU(ordu),(OBA)
Ordu’nun önde gelen sanayi kuruluşlarından Sağra’nın kurucularından Yener Sağra, Ankara’da hayatını kaybetti. Türk fındığını dünyaya tanıtan isimlerden biri olan Yener Sağra, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Merhum Kahraman Sağra ve Kaniye Sağra’nın oğlu, Ünal, Bekir Sağra ve Yıldız Aydın’ın kardeşi, Şeyda Sağra’nın eşi olan Yener Sağra’nın cenazesi, Ankara Gölbaşı’nda kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’na defnedildi.
Cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, siyasi parti temsilcileri ve Ankara’da yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.
Fındık sektörüne yaptığı katkılarla tanınan Yener Sağra’nın vefatı, hem Ordu’da hem de iş dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı. Karadeniz fındığının uluslararası alanda değer kazanmasına önemli katkılarda bulunan Sağra, sektördeki yenilikçi girişimleriyle hatırlanacak.
10507,11%0,46
36,44% 0,20
39,46% 0,59
3411,05% 0,19
5552,18% 0,35