İNTERNET'E SANSÜR ÇIĞIRINDAN ÇIKTI
İNTERNET'E SANSÜR ÇIĞIRINDAN ÇIKTI
İNTERNET'E SANSÜR ÇIĞIRINDAN ÇIKTI !
ORDU/KARADENİZ BAYRAK GAZETESİ/07.02.2017/SAAT:14:30
Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ ve Yönetim Kurulu Ordu EMO Şubesinde gazetemize yaptığı açıklamada İnternet'e Sansür çığırından çıktı dedi.
Özdağ '' TBMMde görüşülen Torba Yasa ile İnternet üzerinden yapılan iletişime ciddi darbe vurulacağı uyarısında bulundu.
Açıklamada, İktidarın İnterneti denetim altında tutma ve erişimi engelleme isteği; kişisel hakların korunması görüntüsünde daha fazla sansür, daha hızlı yasaklama, otosansür ve vatandaşı daha uzun süreli izleme altyapısı kurmak hedefleniyor, ayrıca elektronik ortamda verilen hizmetlerin güvenliğini de tehdit ediyor, bütün bunların sonucunda da internet kullanım ücretlerinde büyük artışlar kaçınılmaz olacaktır uyarısında bulunuldu.
BASINA ve KAMUOYUNA
İktidarın İnternet`i Denetim Altında Tutma ve Erişimi Engelleme İsteği, Elektronik Ortamda Verilen Hizmetlerin Güvenliğini Tehdit Ediyor
İNTERNET`E SANSÜR ÇIĞIRINDAN ÇIKTI !
5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun 23 Mayıs 2007′de, dünyaya örnek olmakhedefiyle çıkmıştı.
Şu andaki haliyle, büyük ölçüde yargının devre dışı kalarak idari bir kadronun yasaklama yetkisini kullanması, bunun yargılama ayağının çoğunlukla olmaması, sürecin saydamlık ve hesap verilebilirlik boyutunun olmaması sonucunda bugün İnternette kaç tane webin yasaklandığı/sakıncalı bulunduğu bilgisinin bir devlet sırrı gibi saklanmaktadır. Sivil toplumun tespit edebildiği sayı 40000 (kırkbin)in çok üzerindedir. Bu yasaya dayanarak geçmişte youtube ve google.comunyasaklandığını da hatırlatmak isteriz.
Mevcut haliyle bile konuyla ilgili uzmanların, demokratik kitle örgütlerinin yoğun eleştirilerini almış vealeyhinde AİHM kararı olan5651 nolu yasa TBMMde görüşülen Torba Yasa kapsamında değiştiriliyor.
Kamuoyunda 'İnternet`e sansür' olarak bilinen Torba Yasa içine konulan düzenleme ile İnternet üzerinden yapılan iletişime ciddi darbe vurulacak.
'Alternatif erişim yolları' gibi tam olarak tariflenmemiş tanımlar ileride geri dönülmez zararlara sebep olabilir.
5651 sayılı `da İnternet üzerinden iletişime yönelik pek çok sansür düzenlemesi içeren, geniş ve muğlak yetkiler tanıyan değişiklik öngören tasarı TBMM`de görüşülmektedir.
Bu olumsuz değişikliklerden bir tanesi ise ciddi sorunlar yaratacak belirsizlikler içermektedir. Erişim sağlayıcının tarif edildiği 6. Madde`de yer alan 'teknik olarak engelleme imkânı bulunduğu ölçüde' ibaresi çıkarılmaktadır. Bugüne kadar 'hukuka aykırı içeriğin' engellenmesi noktasında erişim sağlayıcının görevi teknik imkanlar denilen IP adresi ve DNS kaydı üzerinden engelleme yöntemleri ile sınırlı idi. Kanun eğer kabul edilirse 6. Madde`ye eklenen 'ç) Erişimi engelleme kararı verilen yayınlarla ilgili olarak alternatif erişim yollarını engelleyici tedbirleri almak' biçiminde yazılan ucu açık düzenleme ile yurtdışı DNS sunucuları üzerinden kişilerin erişimini de engelleyebilecek biçimde alternatif yollarla erişimin sağlanmasının da engellenmesi öngörülmektedir. 'Alternatif erişim yolları' gibi tam olarak tariflenmemiş tanımlar ileride geri dönülmez zararlara sebep olabilir.
Internette erişim engelleme veya içerik çıkarma konusunda evrensel çerçeve nefret suçları ve çocuk istismarıdır. Bu suçların haricinde Internete müdahale etmek, kontrol altına almaya çalışmak çözüm değil, daha büyük problemler getirmektedir. Değişikliğin öngördüğü şuç türleri çok geniştir ve bununla mücadele için seçilen URL temelli filtreleme toptan gözetim getirmektedir.
Yasa değişikliğinin zamanlaması manidar!
Hazırlanan bu kanunun seçime gidene kadar istenmeyen her siteyi 4 saatte kapatabilmenin dışında bir amacı yoktur. Günü kurtarmak, anlık olarak ihtiyacı karşılamak adına hazırlanmış, hatta uygulanma imkanı bile olmayan maddeler içeren bu düzenlemeye 'evet' demek; İnternet erişiminde geri dönülemeyecek zararlara ortak olmak demektir.
İnternet ekosistemi ciddi zarar görecek!
İnternet kullanıcılarında oluşacak bankacılık, alışveriş vb. güvenli işlemlere erişimlerinin izleniyor olduğu kaygısı, kullanım alışkanlıklarını olumsuz etkileyecek,sisteme olan güveni sarsacaktır. Tüm ekonominin çarklarının hızlı bir şekilde bilgi ve güvene dayalı dönmesini sağlayan, ivme kazandıran İnternet Ekosistemiiçin bu güveni yeniden oluşturmak çok zor olacaktır.
TBMM`de görüşülen düzenleme kabul edilirse, 'alternatif erişim yolları' adı altında hukuksuz bir biçimde, içerik engelleme kararı olmayan hizmetlerin de engellenmesinden, elektronik ticaret ve bankacılık gibi 'güvenliğin' temel unsur olduğu alanlarda içerik engelleme adına güvenlik zafiyeti yaratan uygulamaların önü açılacak. Kamu yararına bilimi ve tekniği kullanmayı temel alan Meslek Odası olarak, milletvekillerimizi, zaten sınırlı olan iletişim özgürlüğünün daha da kısıtlanarak halka fatura edilmesine izin vermemeye çağırıyoruz.
Çözüm; İnternet kullanımı için başta aileler olmak üzere tüm yurttaşların bilincinin arttırılmasıdır. Hak ve özgürlüklerin korunduğu, ilgili tüm tarafların katkısıyla pozitif bir düzenleme ile yasakçı reflekslerden kurtulmuş,insana güvenen, fikir ve ifadeözgürlüğünü temel alan, farklı ve aykırı düşünceleri yeşerten, bir toplum yaratmaya çalışmaktır. WWW.KARADENİZBAYRAK.COM
HABER VİDEO: http://www.karadenizbayrak.com/.../emo-samsun-sube...
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
51,04% 0,09
-
GRAM ALTIN
7337,02% 0,02
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
DİĞER HABERLER
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti
ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI
Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı
ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU
Sanal Kumar Yüzünden Yapmış
Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti
İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması
Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi
Hacer Gök Uğur Profesör Oldu
Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti
Ordu’da Orman Yangını
KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ
Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu
Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı
Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti
Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım
Trafik polisi yaşamını yitirdi
İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki
Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec
Kar fırtına demeden 2 gün yürüyen ekip arızayı onardı
Kabataş Alankent’te Üç Acı Bir Arada
Yükleniyor
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





