Yol beklerken yaşamı gitti
Yol beklerken yaşamı gitti
Yol beklerken yaşamı gitti
Delikkaya Mahallesi’nde rahatsızlanan bir vatandaş yol olmadığı için eve ambulans gelemeyince, jandarma aracıyla ambulansa taşındı. Hastanede ölen vatandaşın cenazesi de yine yol olmadığı için evinden kaldırılamadı.
Delikkaya Mahallesi Palazoğlu Sokak No:19’da oturmakta olan Öztürk ailesi kalp hastası babalarını acil durumda hastaneye ulaştırabilecek yol almadığı için verdikleri 10 yıllık mücadele babalarının ölümü ile sonuçlandı.
10 yıl önce açık kalp ameliyatı olan 83 yaşındaki Hasan Öztürk, sürekli kontrole gitmesi gereken bir hastaydı. Olası krizlerde de acilen hastaneye yetiştirilmesi gereken Hasan Öztürk’ün böyle bir şansı yoktu. Çünkü evlerine ulaşım sağlayacak bir araç yolu mevcut değildi.
Öztürk ailesi 10 yıldır Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne, Altınordu Kaymakamlığına, CİMER ve BİMER’e onlarca kez başvuru yaptılar. Yollarının bir an önce açılmasını istediler.
“Çalmadık kapı bırakmadım diyen G. Öztürk, “Bir gün babamın acil yardıma ihtiyacı olacağını bildiğim için yardım almak için bir vatandaş olarak her yolu denedim. Bu müracaatlarımın sonrasında belediyenin ilgili bölümünden gelindi ve evimiz ana yola 300-400 metre mesafede ve arazi olarak düz olmasına rağmen arada şahıs yeri olduğu içi yol açılmasının mümkün olmadığı gerekçesiyle konu kapatıldı” dedi.
Aradaki arazi sahiplerine yol için bedelinin birkaç katı para teklif etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını da belirten G. Öztürk, şunları söyledi;
“Kendi imkanlarımızla açtığımız dere içerisinden geçerek kendi arazime bir şekilde ulaştığımız bozuk ve sadece traktör veya arazili araçların gelebildiği yolu düzeltmelerini istediğimizde ise yine belediyenin ilgili birimi bu yolu da ıslah edemeyeceklerini köy muhtarımıza bildirdiler. Ben mağdur bir vatandaş olarak ne yapayım evimize teleferik mi kurayım, tünel mi kazayım. 60 yıldır burada evimiz var. Vergimizi veriyoruz suyum elektriğim telefonum var. Buraya gökten inmedik.”
Ailenin korktuğu başlarına geldi ve Hasan Öztürk 18 Ocak’ta fenalaşınca aile ambulans çağırdı. Ancak Acil ilk yardım ekibi evin yanına gidecek yolun dere içinden bozuk olması nedeniyle hastaya ulaşamadı. Bunun üzerine jandarmadan yardım istendi. Jandarmanın arazi tipi aracıyla hasta ambulansa kadar götürülerek hastaneye ulaştırıldı.
Öztürk ailesin hastaları 112 ekibi tarafından Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı ancak bu kez yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle Sivas’a sevkine karar verildi.
Aile buna izin vermeyerek hastalarını özel bir hastaneye yatırdılar. Ancak yolda birkaç kez kalbi duran 83 yaşındaki Hasan Öztürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Hasan Öztürk’ün yol olmamasından kaynaklanan sıkıntıları ölümü ile son buldu derken bu kez de cenazesinde aynı sıkıntı yaşandı.
Ailesi babalarının cenazesini doğal olarak evlerinin önünden helallik alarak kaldırmak istedi. Ancak yol sıkıntısı nedeniyle cenaze iki gün morgda bekletildikten sonra, kendi evinin değil, mahallede bir komşularının evinin önünde alınan helallik ve kılınan cenaze namazından sonra toprağa verilebildi.
Şimdi aile, başka canlar gitmeden, yeni sıkıntılar yaşamadan yaşam hakları olan ulaşımın bir an önce kapılarına kadar gelmesini bekliyorlar. Ahmet Bayrak
-
BIST 100
15975,48%-1,92
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,69% -0,47
-
GRAM ALTIN
7238,40% 0,46
-
Ç. ALTIN
11627,35% -1,17
DİĞER HABERLER
Yunus Güzel Vefat Etti
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
Ordu Valisi Erol, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök Erzincan’da Hayatını Kaybetti
ÇAMBAŞI YAYLASI’NDA KAR 1,5 METREYE ULAŞTI
Ordu Tokat yolu trafiğe kapatıldı
ORDULU ÖĞRENCİ JAPONYA’DA BİRİNCİ OLDU
Sanal Kumar Yüzünden Yapmış
Hasta Vatandaşın İmdadına Mesudiye Belediyesi Yetişti
İki Ordulu’nun Melbourne Buluşması
Ordu’nun Son Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Balkondan düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi
Hacer Gök Uğur Profesör Oldu
Prof. Dr. Turgay Şirin’in eşi Betül Şirin vefat etti
Ordu’da Orman Yangını
KOMŞU DAYANIŞMASI FACİAYI ÖNLEDİ
Polisin belindeki silahı alan bir kişi kendini vurdu
Polis Memuru Emrah Sevim son yolculuğuna uğurlandı
Ufuk Meşrubat’ın sahibi Sabri Sandıkçı hayatını kaybetti
Ordu Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın babası son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Ordu’nun enerji altyapısına 15 milyar TL’lik yatırım
Trafik polisi yaşamını yitirdi
İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Akyürek’ten OSKİ’ye Tepki
Baden-Württemberg Karadeniz Giresunlular Derneği’nden Almanya’da muhteşem gec
Kar fırtına demeden 2 gün yürüyen ekip arızayı onardı
Yükleniyor
Yunus Güzel Vefat Etti
3 yıldır Yapılmayan Yolda Çalışmalar Başladı
Ordu trafik kazası: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı yaşamını yitirdi
Osman Şahin Vefat Etti
Asker Eğlencesinde Kaza: 22 Yaşındaki Buğra Akkaya Hayatını Kaybetti
Ordulu Astsubay Çavuş Talha Berkay Başkök son yolculuğuna uğurlandı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu





