Tarih: 18.09.2024 02:01

Eski Otogar Arazisindeki Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi

Facebook Twitter Linked-in

Eski Otogar Arazisindeki Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi

Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)

Ordu'da yeşil alan olması için imza toplanan eski otogar arazisi ranta açılmıştı. Otogar arazisinde ki ağaçlar gece yarısı kesildi.

Ordu'nun Altınordu ilçesi Yenimahallede bulunan eski otogar arazisinde bulunan ağaçlar gece yarısı adeta yangından mal kaçırır gibi kesildi.

Yeni mahallede bulunan ve kamuoyunun yeşil alan olması için talebi olmasına rağmen Ordu Büyükşehir Belediyedi iştirak şirketi ORKENT A.Ş. tarafından yapılaşmaya açılan otogar arazisindeki ağaçlar vinç yardımıyla kesildi. 

Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine ait olan 16 dönümlük eski otogar binasında yapılan kentsel dönüşüme Mimarlar Odası Ordu Şubesi Başkanı Havva Güner Eriş, tepki gösterdi. Kentsel dönüşümde inşaat oranları semt olarak hepsinden fazla üstelik gece yarısı operasyonuyla ağaçlar kesildi, kaldırıldı.  Bu mantık nedir bunu anlamış değiliz. Yazık… Gerçekten çok yazık. Şehrin içerisinde nefes alınabilecek zaten iki üç yer vardı onlarda bir bir imara açılarak betona boğulmaya mahkum ediliyor.” dedi.

KİME SORULDU ORDULU KABUL ETTİ Mİ?

Eriş şu açıklamayı yaptı: “Eski terminaldeki yetişkin ağaçların kesildiğini üzülerek sosyal medyadan öğrendik. Bir candır ağaç, saymakla bitmeyen faydaları olan bir canlı. Sera etkisiyle mücadele eder ağaç, bulunduğu ortamı serinletir, havayı temizler, oksijen üretir, enerji tasarrufu yapar ağaç, su tasarrufu yapar, erezyonu önler, çirkinlikleri örter, insanı iyileştirir. Ağaçların kamusal kimlikleri vardır, kamunundur. O bölgedeki ağaçlar tüm Ordulunun ağaçlarıdır. Kime soruldu kesilirken, kabul etti mi Ordulu o canım ağaçların kesilmesini.

DURUGÖL GİBİ RANTA KURBAN EDİLDİ

Eriş sözlerini şöyle sürdürdü: Mimarlar Odası Ordu şubesi olarak defalarca bu sayfalarda yazdık, ilgili makama seslendik. Eski otogar alanı kamusal bir alandır, bulunduğu bölgenin nefes almasını sağlayacak bir konumdadır. Burası su odaklı çocuk oyun alanları ile daha da çok ağaçlandırılarak Yeni Mahalleye hayat veren Park alanı olarak yapılmalıydı. Ama ne yazık ki ne sesimiz duyuldu, nede önerimiz dinlendi, tıpkı Durugöl alanı gibi burası da oldukça yüksek yoğunlukla ( mevcut bölgedeki yapılaşmanın iki, iki buçuk katı oranında ) imara açılarak ranta kurban edildi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —